1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. golf

Suomalaisgolfari Kalle Samooja löi Indian Openissa hole-in-onen: "Suoraan sanottuna ei hirveästi hetkauta"

Kalle Samoojaa jäi harmittamaan alakanttiin sujunut avauspäivä.

Hole-in-one oli Kalle Samoojalle uran viides. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja jatkoi hienoja esityksiä golfin Euroopan-kiertueen Intian kilpailussa. Sunnuntain päätöskierroksella suomalainen onnistui hole-in-onessa eli sai pallon yhdellä lyönnillä reikään.

– Pääsin lyömään toisena, niin sain hieman hajua tuulesta. Löin kovaa ja se lähti hyvin. Mietin, että mahtaako riittää, mutta se tuli reiän viereen alas, pomppi reikää kohti ja katosi. Täydellinen golf-lyönti, ei se sen kummoisempaa ollut, Samooja kommentoi suoritustaan Yle Urheilulle.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Suomalaisgolfari suhtautui suoritukseensa varsin vaatimattomasti.

– Näitä tulee ammattilaispiireissä aika paljon. Voisi sanoa, että joka viikko joku tekee kisoissa hole-in-onen. Suoraan sanottuna minua tämä holari ei hirveästi hetkauta.

Hole-in-one oli suomalaisgolfarille uran viides.

– Ei nyt ihan arkipäivää kuitenkaan, Samooja myönsi.

– Minulla oli kymmenen vuoden tyhjä jakso, kun en tehnyt yhtään ja nyt parin vuoden aikana on tullut nämä kaksi seuraavaa. Onhan se harvinaista, moni ei välttämättä tee urallaan ollenkaan, vaikka olisi hyväkin pelaaja. Se on vähän tuuristakin kiinni.

Samooja pelasi yhteistuloksen -3, mikä oikeutti jaetulle 18:nnelle sijalle.

– Sijoitusten valossa on ollut hyvä viikko, täytyy olla tyytyväinen. Peli oli kuitenkin niin hyvää viimeiset kolme päivää, että vähän harmittaa, etten noussut ylemmäs tuloslistalla. En tiedä, olisiko ihan voittoon riittänyt, ensimmäinen päivä oli vähän nihkeä ja jätti takamatkaa.

Suoritustaan Samooja lupasi "juhlistaa" maanmiehensä kanssa hyvän illallisen merkeissä.

Jopa kisan kärkikahinoissa paikoitellen ollut Mikko Korhonen löi 15:nnellä reiällä tuplabogin japutosi päätöskierroksella jaetulle kymmenennelle sijalle.

Kilpailun voiton vei Skotlannin Stephen Gallacher yhteistuloksella -9.

Lue myös:

Uransa päättänyt Mikko Ilonen iloitsee suomalaisen golfin noususta – "Siellä on neljä suomalaista pelaajaa, jotka pystyvät menestymään"

Mikko Korhonen kiinni kärkisijoissa Intian tukalassa helteessä

Korhonen nousi viiden birdien siivittämänä kärkijoukkoon Intiassa: "Rohkeutta ja kärsivällisyyttä tarvitaan"