Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 18.7.

Pärmäkoski hakee uusia ärsykkeitä – kyseli vinkkejä Charlotte Kallalta

SM-hiihtojen triplamestari kääntää keväällä ajatukset jo kohti Pekingin olympialaisia.

hiihto
Krista Pärmäkoski kuvassa
Krista Pärmäkoski odottaa jo pääsevänsä lyhyelle lomalleen. Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski kaipaa harjoitteluunsa uusia ärsykkeitä, ja ensi kaudella on mahdollisuus suurempiin kokeiluihin kuin arvokisavuosina. Ensi talvena hiihtäjien ensisijainen työmaa on marraskuusta maaliskuulle kantava maailmancup.

– Olemme menneet aika paljon samalla hommalla, kun se on toiminut. Täytyy lähteä miettimään muutosta, että saisi viritettyä huippukisoja kauteen, Pärmäkoski kertoi Äänekosken maalialueella.

Hänen kautensa oli tasainen, mutta huippukohdat jäivät uupumaan. Maailmancupista heltisi neljäs sija, samoin parhaimmillaan MM-laduilta.

Pärmäkoski kyseli maailmancupin finaalien aikana Kanadassa vinkkejä muun muassa Ruotsin Charlotte Kallalta. Ruotsalaiset ovat onnistuneet nostamaan tasoaan muun muassa vapaan hiihtotavan sprinteissä, jotka ovat olleet Pärmäkosken akilleen kantapää.

Yhteistyötä norjalaisten ja ruotsalaisten kanssa?

Leiriyhteistyötä norjalaisten tai ruotsalaisten kanssa Pärmäkoski ei sen sijaan ole suunnitellut.

– En ole kokenut, että tarvitsisi lähteä yhteisleireille. Kesäisin olen hakenut vertailupohjaa rullahiihtokisoista Norjasta, Pärmäkoski sanoi ja mietti, voisiko joskus harjoitella esimerkiksi norjalaisten kanssa, kun osuu samaan leiripaikkaan.

Vuonna 2021 odottavat Oberstdorfin MM-hiihdot ja vuonna 2022 Pekingin talviolympialaiset. Pärmäkoski ja hänen valmentajansa Matti Haavisto suuntaavat tänä keväänä ajatukset jo kolmeen seuraavaan kauteen.

– Pekingin kisat ovat korkealla. Minulle on toiminut korkealla harjoittelu ja korkealla kisoihin valmistautuminen. Se varmaan pysyy ohjelmassa, Pärmäkoski arveli.

Pärmäkoski poistui Äänekosken SM-kisoista voittamattomana. Sunnuntain ykkössija takaa-ajossa oli niin ylivoimainen, että Pärmäkoskella oli varaa tuuletella maalisuoraa tukijoukkojensa lipun kera.

– Viikko sitten sanoin, että olisi kiva jatkaa kautta vaikka kuinka pitkälle. Nyt sanon, että olen tyytyväinen, että se loppuu ensi viikonloppuna, lomaa odottanut Pärmäkoski viittasi Ylitornion SM-hiihtoihin.

Lue lisää:

Iivo Niskasen ylivoimaa SM-takaa-ajossa – kolmas mestaruus takuuvarmaan tyyliin

Krista Pärmäkoskelle ei löytynyt haastajaa – viikonlopun kolmas SM-kulta irtosi näytöstyyliin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat