Suora

  • Parayleisurheilun MM, seitsemäs kilpailupäivä
  • Seitsemäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu

Elina Gustafsson kärsi karvaan finaalitappion, Satu Lehtonen iski Pohjoismaiden mestariksi

Elina Gustafsson joutui taipumaan Tampereen PM-nyrkkeilyjen finaaleissa. Satu Lehtonen iski Pohjoismaiden mestariksi. Katso kuvaa klikkaamalla video Lehtosen ammattilaissuunitelmista.

nyrkkeily
Satu Lehtonen kohti ammattilaiskehiä
Satu Lehtonen kohti ammattilaiskehiä

Elina Gustafsson kärsi karvaan finaalitappion nyrkkeilyn Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Tampereella. Tanskalainen Yvonne B. Rasmussen kukisti 69-kiloisten loppuottelussa Gustafssonin 3–2.

Gustafsson ja Rasmussen kohtasivat nyt ensimmäisen kerran. Tappio oli raskas pala Gustafssonille.

– En päässyt lähellekään tasoani. Olin kuin unessa, en oikein reagoinut tilanteisiin. Harmittaa todella kovasti, että tanskalainen sai nyt päänahkani. Ottelu olisi ollut mielestäni ihan helposti voitettavissa, Gustafsson sanoi.

Gustafssonin valmentaja vaihtui kevättalvella Maarit Teurosesta kaksinkertaiseen MM-mitalistiin Joni Turuseen. Gustafsson myönsi, että tuore valmentajavaihdos vaikutti hänen esityksiinsä Tampereella.

– Olihan sekin tietysti taustalla eikä ollut ihan helppoa tulla tänne. Tämä turnaus oli minulle kova kokonaisuus, kun tiedän, ettei kroppani ole täydessä iskussa. Fyysiset ja psyykkiset voimani eivät ole tällä hetkellä tapissa, Gustafsson totesi.

Euroopan mestaruuden ja MM-pronssia urallaan saavuttanut Gustafsson tavoittelee olympiapaikkaa Tokiossa vuonna 2020 järjestettäviin kisoihin.

Satu Lehtonen siirtymässä ammattilaiskehiin

Juho Haapojan valmennukseen siirtynyt Satu Lehtonen juhli 48-kiloisten PM-kultaa. Lehtonen päihitti finaaliottelussaan norjalaisen Perzin Nazarin 5–0.

– Tänään oli helppoa, mukavaa ja sellaista varmaa tekemistä, Lehtonen iloitsi.

Lehtonen ottelee olympiatyylin nyrkkeilyuransa mahdollisesti viimeisen ottelun 12. toukokuuta Helsingissä iskettävissä SM-loppuotteluissa. Vastaansa Lehtonen saa Riikka Väärälän tai Noora Kososen.

– Tarkoitus vaihtaa tämä olympiatyylin nyrkkeily ammattinyrkkeilyyn syksyllä jos kaikki menee hyvin. Se on unelmana ja tavoitteena, Lehtonen paljastaa.

– Olen ollut aina kiinnostunut ammattilaisnyrkkeilystä. Nyt urani on siinä vaiheessa, että on aika siirtyä sille puolelle. Vielä on tarkoituksena ottaa Suomen mestaruus ja sitten harjoitella kesällä uudella tavalla, Lehtonen valotti.

Myös Mira Potkonen juhli PM-kultaa. Potkonen kaatoi 60-kiloisten finaalissa ruotsalaisen Agnes Alexiussonin 5–0.

Lue lisää:

Elina Gustafssonin valmentajaksi kaksinkertainen arvokisamitalisti – Euroopan mestari vaikenee edelleen valmentajanvaihdoksen syistä: ”Se homma ei vaan toiminut enää”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat