Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Shokkiuutinen – naisten jääkiekon ammattilaisliiga CWHL lopetetaan, pettynyt Noora Räty Twitterissä: "On vaikea pysyä optimistisena"

Kanadalaisen ammattilaiskiekkoliigan liiketoimintamalli osoittautui taloudellisesti kestämättömäksi.

jääkiekko
Noora Räty
Jenny Matikainen

Naisten jääkiekon ammattilaisliiga CWHL lopettaa toimintansa. CWHL kertoo asiasta verkkosivuillaan.

– CWHL:n hallitus on päättänyt lopettaa toimintansa 1. toukokuuta 2019. Vaikka peli jäällä oli poikkeuksellista, sarjan liiketoimintamalli on osoittautunut taloudellisesti kestämättömäksi, tiedotteessa kerrotaan (siirryt toiseen palveluun).

CWHL oli Kanadan naisten ammattilaiskiekkoliiga, jossa pelasi kuusi joukkuetta kolmesta eri maasta: Calgary Inferno, Les Canadiennes de Montreal, Markham Thunder, Shenzhen KRS Vanke Rays (Kiina), Toronto Furies ja Worcester Blades (Boston, USA).

Suomalaispelaajista sarjassa pelasivat Shenzenin maalivahti Noora Räty ja Calgary Infernon hyökkääjä Venla Hovi, joka juhli tällä kaudella sarjan mestaruutta.

– Saimme tänään tietää, että CWHL lopettaa toimintansa. Pelaajina teemme parhaamme löytääksemme ratkaisun, joten tämä ei ole viimeinen kautemme jääkiekkoa, mutta on vaikea pysyä optimistisena, twiittasi Räty (siirryt toiseen palveluun).

Myös muut liigan pelaajat twiittasivat samankaltaisen kannanoton.

– Meidän on haastettava toisiamme käyttämään tätä mahdollisuutena luoda kestävämpi polku parhaille naispelaajille samoin kuin tuleville sukupolville, Venla Hovi twiittasi (siirryt toiseen palveluun).

Vuonna 2007 perustettu CWHL on toinen Pohjois-Amerikan merkittävistä naisten liigoista. Toinen on Yhdysvaltain NWHL, jossa pelaa suomalaismaalivahti Meeri Räisänen.

Lue myös:

Suomalaista jääkiekkohistoriaa tehnyt Venla Hovi satsasi kotikisoihin ja pelasi koko kauden ammattimaisesti, mutta helppoa se ei ollut: "Tuli hetki, kun pääkoppa meinasi oikeasti hajota"

Maajoukkuehyökkääjä Venla Hovi nosti ensimmäisenä suomalaisena Kanadan liigan mestaruusmaljan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat