Suora

  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Mimosa Jallowin harjoituskausi on ollut erinomainen – "Kroppa on mennyt eteenpäin aika paljonkin"

Uinnin kansainvälinen kilpailukausi starttaa Mäkelänrinteen uimahallissa Helsingissä.

uinti
Mimosa Jallow maalissa.
AOP

Suomalaisuimarit pääsevät nauttimaan harvinaisesta herkusta, kun kansainvälinen kilpailukausi starttaa kotikisoissa Mäkelänrinteen uimahallissa Helsingissä. Viime kesän EM-pronssimitalisti Mimosa Jallow on edennyt uuden askeleen harjoituskaudella ja ennätysten odotetaan jälleen rikkoutuvan pitkien ratojen MM-kaudella.

– Kyllä sen huomaa, että kroppa on mennyt eteenpäin aika paljonkin, kun harjoitusvauhdit ovat kovempia kuin aikaisemmin. Harjoituskestävyys on parempi ja pystyy uimaan kovempaa matalammalla sykkeellä sekä teholla kuin aiemmin. Salilla on tehty myös paljon töitä, miettii Mimosa Jallow.

Urheilija pääsee harvoin valmistautumaan kilpailukauteen ilman sairasteluita. Mimosa Jallow selvisi harjoituskaudesta terveenä ilman suuria takaiskuja, ehjä harjoituskausi tämän vuoden puolella luo lisää uskoa myös kilpailukauteen. Kovia tuloksia ei välttämättä vielä Helsingistä ole odotettavissa, mutta kahden viikon päästä Tukholmassa pitäisi jo henkilökohtaisia ennätyksiä kolkutella.

– Helsingin kisojen jälkeen olisi tarkoitus herkistellä ja kevennellä. Tukholmassa olisi tarkoitus uida oikeasti kovia aikoja, mutta täällä kroppa saa kyllä mennä koville.

Olympiarajat mietityttävät, mutta vähemmän kuin aiemmin

Ensi kesän MM-kisoja ajatellen tilanne näyttää Mimosa Jallowin kohdalla erinomaiselta. Hän on rikkonut MM-kisojen A-rajat neljässä lajissa, 50 metrin ja 100 metrin selkäuinnissa, 50 metrin vapaauinnissa ja perhosessa. Kesän aikana tavoitteena on päästä alittamaan Tokion 2020 olympiakisojen A-raja 100 metrin selkäuinnissa, jossa oma ennätys uupuu olympiarajasta kolme sadasosaa, 50 metrin vapaauinnissa olympiaraja on puolestaan hieman yli kahden kymmenyksen päässä..

– Ainahan rajojen alittaminen mietityttää. Kyllä meillä on tämän kauden aikana tarkoitus saada se Tokion aika ali, mutta kiirettä ei ole, eikä tiettyä kisaa ole, missä sitä yritetään. Edellisiin olympialaisiin, kun lähdettiin sitä yrittämään viimeisessä kilpailussa, niin se meni hieman puristamiseksi, laskee Mimosa Jallow.

Helppoa olympiakisojen kovien A-rajojen rikkominen ei ole, sen tietävät useat uimarit. Mimosa Jallow pääsee kuitenkin olympiarajojen alittamisyrityksiin aiempaa helpommista lähtökohdista, sillä aikojen parantuessa rajat ovat kivuttomammat saavuttaa, ne ovat huomattavasti lähempänä kuin edellisissä, Rion 2016 olympialaisissa.

Lue myös:

Mitalitili auki! EM-pronssia uineelle Jallow'lle uran ensimmäinen arvokisamitali: "Tätä on metsästetty kauan"

Uinnin luonnonlahjakkuus teki ensimmäisen maailmanennätyksensä jo 15-vuotiaana – Super-Sarahin murskajaiset voivat jatkua vielä vuosia Maailman ykkösuimari nousi huipulle poikaystävänsä ankarilla opeilla, nyt miljoonia ansainnut Katinka Hosszu taistelee uimarien oikeuksien puolesta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat