Suora

 • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
 • Tanssin Grand Slam, lattarit
 • Painin MM, vapaapaini
 • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
 • Painin MM: Vapaapaini
 • Urheilukierros
 • Urheiluruutu
 • Huoliteltu puhe
 • Ysäriä ja rillausta
 • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
 • Urheiluruutu

Wilma Murto perusteli yllättävää valmentajan vaihtoa: "Ajatusmaailma harjoittelusta oli meillä erilainen"

Wilma Murto uskoo tehneensä oikean ratkaisun pitkällä aikavälillä mitattuna.

yleisurheilu
Wilma Murto
AOP

Seiväshyppääjä Wilma Murron mukaan hänen ja valmentaja Steve Ripponin väliseen yhteistyön päättymiseen ei liity mitään suurta dramatiikkaa. Suomen Urheiluliitto tiedotti sunnuntaina, että Murron ja valmentaja Ripponin yhteistyö päättyy. Murron uusi valmentaja on Mikko Latvala.

20-vuotias Murto myöntää, että valmentaja ei vaihtunut optimaalisena ajankohtana, mutta pitkän aikavälin kannalta ratkaisu on hänen mukaan paras mahdollinen.

– Aikataulu oli aika tiukka, mutta tuntui siltä, että en ollut oikeassa paikassa. Päätavoitteeseen on vielä kolme puoli kuukautta aikaa. Kyllä tässä pystyy vielä ihan hyvän kauden tekemään. Jatkossa käytetään sitten enemmän aikaa suunnitteluun, Murto kommentoi Yle Urheilulle.

Murto on 20-vuotias huippulahjakkuus, joka hyppäsi alle 20-vuotiaiden maailmanennätyksen (471) hallissa tammikuussa 2016. Latvala on Murrolle jo kolmas valmentaja vuoden sisään. Kesän 2018 päätteeksi Jarno Koivusen ja Murron tiet erkanivat.

Murron ja Ripponin valmennussuhteen päättämiseen vaikuttivat näkemyserot.

– Stevellä on aika erilainen valmennusfilosofia, mihin olen tottunut. Tekniikasta olimme aika samaa mieltä, mutta muuhun harjoitteluun kaipasin enemmän perusteluita. En saanut kysymyksiini sellaisia vastauksia, mitä olisin halunnut, Murto perusteli.

Murto ylitti hallikaudella 451, mutta hän epäonnistui EM-hallikisoissa.

– Uskon, että Steve on todella hyvä valmentaja. Hän voi sopia jollekin muulle. Yritin sopeutua hänen valmennustyyliin puoli vuotta, mutta se ei onnistunut. Ei siinä isoja virheitä ollut, mutta se ajatusmaailma harjoittelusta oli meillä erilainen.

Murto olisi halunnut, että muun harjoittelun tuloksia olisi voinut mitata konkreettisemmin.

– Steven ajatusmaailma oli enemmän sellaista, että luotettiin enemmän siihen prosessiin. Hän ajatteli, että kun joka päivä tehdään oikeita asioita, niin ne vievät pikkuhiljaa oikeaan suuntaan. Kaipasin enemmän konkreettisia asioita – jotain mitä olisi nähnyt numeroista tai käyristä, Murto selvensi.

– Tuntui, että en ole oikeassa paikassa. Tämä oli minulle oikea aika vaihtaa valmentajaa. Tein mieluummin nopean ratkaisun, kun olisin jäänyt siihen pitkäksi aikaa kiinni. Voidaan puhua hätäisestä ratkaisusta, jos vaihdan seuraavan puolen vuoden aikana taas valmentajaa.

Lue myös:

Kommentti: Suomen nuoren seivästähden hämmentävä poukkoilu voi käydä kalliiksi – valtavan riskin ottavan Wilma Murron tilanne herättää kiusallisia kysymyksiä

Yllätyspäätös! Seiväshyppääjä Wilma Murto vaihtaa jälleen valmentajaa – yhteistyö edellisen kanssa kesti vain puoli vuotta: "Näkemyseroja monesta asiasta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat