Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, torstai
  • Pariviesti, Anterselva
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Kulmala jättää Hiihtoliiton omasta tahdostaan: "Nyt on aika ottaa happea ja yrittää uudistua"

Hiihtoliiton seitsemän vuoden jälkeen jättävä Mika Kulmala sanoo, että päätös on kypsynyt viimeisen puolen vuoden aikana. Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki.

hiihtolajit
Mika Kulmala
Mika Kulmala (oik.)Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala kertoi maanantaina jättävänsä tehtävänsä. Vuonna 2012 Suunnistusliitosta Hiihtoliiton puolelle siirtynyt Kulmala kertoo, että nyt oli oikea aika siirtyä sivuun.

– Olen ollut näissä toiminnanjohtajan tehtävissä kahdessa liitossa nyt yli 10 vuotta, ja koin, että nyt on aika ottaa happea sekä yrittää uudistua. Mietin nyt, mitä lopputyöurallani teen, Kulmala sanoo Yle Urheilulle.

– Olen tykännyt olla Hiihtoliitossa, vaikka on tämä ollut välillä varsin värikästäkin. Tämä on oman kehittymiseni kannalta tehty ratkaisu.

Päätös on kypsynyt nyt päättyvän kauden aikana. Tulevat suunnitelmat ovat vielä auki.

– Olen harkinnut tätä jo noin puoli vuotta ja jutellut lähipiirini kanssa asiasta. Teen nyt töitä vielä kevään, ja käyn muun muassa kansainvälisen hiihtoliiton kokouksissa varmistelemassa ensi talven maailmancup-televisiointeja. En ole siis katoamassa mihinkään.

– Kesän aion olla suunnistus- ja golfammattilaisena, ja katsotaan syksyllä sitten, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Kulmala sanoo, että seitsemässä vuodessa asiat ovat menneet eteenpäin. Lähtötilanne ei ollut ideaali.

– Maine oli huono ja lajiyhdistykset olivat erillään. Moni asia oli rempallaan, ja muutosprosessi, jonka teimme yhdessä muiden kanssa oli iso urakka. Voi sanoa, että teimme sen SE-vauhtia erittäin perinteisessä lajiliitossa. Oli MM-haut, Lahden kisat, nuorten MM-kisat ja haasteita matkan varrella.

– Välillä tietysti rapatessa roiskuu, eikä kaikki mene putkeen. Koen kuitenkin tehneeni kaikkeni.

Vt. toiminnanjohtajana aloittaa nyt hallintojohtaja Marleena Valtasola, ja Kulmalan seuraajan etsiminen käynnistyy välittömästi. Syrjään siirtyvä pomo ei halua ottaa kantaa siihen, millaisen johtajan Hiihtoliitto tarvitsee.

– Muut ihmiset tekevät ne ratkaisut. Nykyisellään Hiihtoliittoon on saatu erittäin asiantunteva ja hyvä henkilökunta. Seuraajan lähtökohta on erilainen ja uskallan sanoa, että helpompikin kuin silloin 2012.

Lue myös:

Mika Kulmala jättää Hiihtoliiton – seuraaja ei ole vielä tiedossa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat