Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

LP Viesti nousi tukalasta asemasta ja vei naisten 1. finaalin – "Henkimaailman juttuja"

LP Viesti päihitti Hämeenlinnan erin 3-2 (19-25, 25-17, 18-25, 27-25, 15-12) lentopalloilun naisten Mestaruusliigan loppuottelusarjan avauksessa Salossa.

Mestaruusputki
Lena Prokopenko, , LP Viesti
Lena Prokopenko, LP ViestiTomi Hänninen

LP Viesti oli maanantaina kotihallissaan suurissa vaikeuksissa, mutta nousi viisieräisessä koitoksessa 3–2-voittoon Hämeenlinnan Lentopallokerhosta.

Molemmilla joukkueilla oli loistavia ja todella heikkoja hetkiä ottelussa. Hämeenlinna johti ottelua erin 2–1 ja neljättä erää 20–11, mutta sen jälkeen LP Viesti syttyi ja vei erän 27–25.

Erää vielä tilanteessa 23–19 johtaneella Hämeenlinnalla oli loppuhetkillä yksi ottelupallo.

– Neljännessä erässä pelissä alkoi huomata todellisen finaalifiiliksen. Viidennessä erässä hyvä syöttöpelimme ratkaisi, sanoi LP Viestin kapteeni Anna Czakan.

LP Viestin hyökkäyksen vaikeuksista kertoo hyvin se, että keskipelaaja Czakan oli 16 pisteellä joukkueen tehokkain. Czakanin tehosaldo oli +13, kun toiseksi tehokkaimman Kertu Laakin lukemat olivat 15 ja +4. Czakan otti viisi torjuntapistettä, LP Viesti voitti tilaston 13-8.

– Meitä jännitti alussa, mutta toisesta erästä alkaen peli alkoi sujua. Heikkoja vaiheita tuli toki myöhemminkin. Odotan keskiviikon pelistäkin tasaista ja viisieräistä, Czakan lisäsi.

"Henkimaailman juttuja"

Ailahtelusta kertoo paljon se, että LP Viesti johti kolmatta erää 9-3, mutta hävisi sen 18-25.

– Peli oli todella eriskummallinen. Kun toisella joukkueella sujui peli, niin toisella taas ei. Syytä en todellakaan osaa sanoa, ilmeisesti henkimaailman juttuja, sanoi Hämeenlinnan apuvalmentaja Sami Stenius.

Kesken kauden Romanian liigan Timisoarasta Hämeenlinnaan siirtynyt ranskalainen hakkuri Maeva Orle oli 22 pisteellä vieraiden tehokkain. Suvi Kokkonen teki 15 ja Salla Karhu 14 pistettä.

Hämeenlinna puolustaa mestaruutta. Tosin mestarijoukkueesta on jäljellä enää Karhu ja Kokkonen. Joukkueet pelaavat neljännen kerran peräkkäin loppuottelussa ja 2000-luvulla Suomen naislentopallon suurseurat ovat kohdanneet kymmenen kertaa toisensa finaaleissa. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat