Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

Jääkiekkoliiton tiukat ohjeistukset työntekijöille herättivät kummastusta – kieltoja jouduttiin lopulta muokkaamaan

Jääkiekkoliiton sisäinen ohjeistus kielsi aluksi työntekijöitä ottamasta kantaa julkisesti esimerkiksi yhteiskunnallisiin ja lajin asemaa koskeviin kysymyksiin.

jääkiekko
Jääkiekkoliiton toimisto Ilmalassa Helsingissä.
Laura Railamaa/Yle

Jääkiekkoliitto lähetti reilu viikko sitten henkilöstölleen sähköpostitse pitkän ohjeistuksen siitä, mitä asioita liiton työntekijöiden ei ole sallittua kommentoida julkisesti.

Yle Urheilu sai selville sähköpostin sisällön. Siinä Jääkiekkoliitto listasi tarkasti, mistä aiheista medialle ei saisi puhua.

Kiellettyjä puheenaiheita olivat muun muassa ”yhteiskunnalliset ja lajiin yleisesti liittyvät asiat”, joihin listattiin kuuluvaksi muun muassa lajin asema, väkivalta ja poliittiset kysymykset. Ohjeistuksessa teroitettiin, että näihin teemoihin saavat ottaa julkisesti kantaa vain Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen ja puheenjohtaja Harri Nummela.

Yle Urheilu kysyi Matti Nurmiselta, mikä tällaisen ohjeistuksen tarkoitus on ollut. Nurminen halusi kiireisiin vedoten vastata kysymyksiin sähköpostitse.

– Kyseessä oleva ohjeistus ei missään tapauksessa ole tarkoitettu rajoittamaan kenenkään sananvapautta. On täysin normaalia yritykseltä määritellä, kuka voi yrityksen nimissä kommentoida mitäkin asiaa, Nurminen viestitti.

Yle Urheilun tietojen mukaan monet liiton työntekijöistä olivat ihmeissään saamastaan ohjeistuksesta, ja pian tämän jälkeen ohjeita tarkennettiin. Kiellot herättivät kummastusta myös laajemmin lajiväen keskuudessa.

Päivitetyssä ohjeistuksessa kerrotaan, että yhteiskunnallisia ja lajiin yleisesti liittyviä asioita saavat nyt kommentoida muutkin kuin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

– Viestintään tuli tietojeni mukaan muutama yhteydenotto ja tarkentava kysymys, mutta puhutaan alle yhden käden sormien kokoisesta luvusta. Näiden kysymysten pohjalta ohjeistusta hieman tarkennettiin, eikä mitään mullistavaa muutettu. Meillä on aloittanut juuri uusia työntekijöitä, joiden vuoksi ohjeistus lähetettiin juuri nyt, ja kiireen vuoksi asiaa ei ehditty käymään normaalilla tavalla läpi, kuten yleensä on tehty.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat