Suora

  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja erosi tehtävästään – taustalla kohu epäilyttävistä tulonlähteistä ja kalliin lahjan vastaanottamisesta

Saksalaismediat kertovat Saksan jalkapalloliitto DFB:n puheenjohtaja Reinhard Grindelin saaneen raportoimattomia lisätuloja ja vastaanottaneen tuhansien arvoisen kellon ukrainalaiselta oligarkilta.

jalkapallo
Reinhard Grindel
AOP

Saksan jalkapalloliitto DFB:n puheenjohtaja Reinhard Grindel on jättänyt tehtävänsä. Asiasta kertoivat ensimmäisenä saksalaismediat Der Spiegel (siirryt toiseen palveluun) ja ZDF (siirryt toiseen palveluun).

Grindel on ollut viime aikoina kohun silmässä raportoimattomien lisätulojensa ja epäilyttävän lahjan takia. Lähteiden mukaan Grindelin johtajuuteen on oltu yleisestikin tyytymättömiä.

Der Spiegel kertoi viime viikolla, että Grindel on saanut vuosina 2016 ja 2017 yhteensä 78 000 euroa tuloja DFB:n tytäryhtiöltä normaalin kuukausipalkkansa päälle. Hän ei kuitenkaan ole ilmoittanut palkkioista.

DFB kumosi väitteet ilmoittamalla, että Grindel vastaanotti paikkansa yhtiössä vasta puhenjohtajuutensa alkamisen jälkeen, jolloin hän ei ollut enää velvollinen ilmoittamaan tuloistaan.

Sanomalehti Bild kertoi maanantaina, että Grindel vastaanotti vuonna 2017 tuhansien eurojen arvoisen kellon ulkomaiselta kollegalta, joka työskentelee Euroopan jalkapalloliitto UEFA:ssa. Grindel pahoittelee lahjan vastaanottamista ukrainalaiselta oligarkilta ja kertoo, ettei tiennyt sen arvoa.

– Jokainen minut tunteva henkilö tietää, etten ole ahne. Kellon arvo oli 6 000 euroa. En tiennyt sen merkkiä tai arvoa, kun vastaanotin sen, Grindel kertoi lyhyessä lausunnossaan.

57-vuotias Grindel on entinen toimittaja ja parlamentin edustaja konservatiivipuolue CDU:n riveissä. DFB:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) hän jatkaa tehtävässään UEFA:n johtoryhmässä ja Kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n jäsenä.

Grindel aloitti Saksan jalkapalloliiton puheenjohtajana huhtikuussa 2016, kun edellinen pomo Wolfgang Niersbach joutui luopumaan pestistään myöskin epäilyttävien toimiensa vuoksi.

Niersbachia syytettiin muun muassa vuoden 2006 jalkapallon MM-kisojen isännän äänestyksen tulosten peukaloinnista ja maksusta FIFA:lle. Syytöstä äänestystuloksiin kajoamisesta ei voitu todistaa. Miljoonan dollarin maksun syytä ei ole pystytty selvittämään.

Saksa isännöi jalkapallon EM-kisoja vuonna 2024. Puheenjohtajan tehtäviä hoitavat syyskuuhun asti varapuheenjohtajat Rainer Koch ja Reinhard Rauball. Syyskuussa järjestetään uuden puheenjohtajan vaali.

Lue myös:

Saksan jalkapallopomo myönsi epäonnistuneensa Özilin tukemisessa – "Olisi pitänyt puolustaa rasistisilta hyökkäyksiltä"

Lähteet: DFB, Der Spiegel, ZDF, Reuters, AP

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat