Suora

  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Vahvistus: Sami Kapanen Luganoon, Tommi Miettinen KalPan päävalmentajaksi

Tommi Miettinen on KalPan uusi päävalmentaja. Sami Kapanen siirtyy Luganon päävalmentajaksi.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Sami Kapanen
Sami KapanenAOP

Jääkiekon SM-liigassa pelaava KalPa vahvistaa, että Sami Kapasen valmentajasopimus on purettu. KalPan uudeksi päävalmentajaksi nousee Tommi Miettinen.

Savon Sanomat uutisoi asiasta jo viime viikolla. (siirryt toiseen palveluun)

Kapanen, 45, toimi KalPan päävalmentajana vuosina 2017–2019. Kapasella oli sopimus KalPan kanssa myös kaudesta 2019–2020, mutta sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Kapanen siirtyy päävalmentajaksi Sveitsin pääsarjassa pelaavaan HC Luganoon.

– Meille tuli muutama viikko sitten tietoon, että Samin osaamista kohtaan on kiinnostusta ulkomailla. Kävimme silloin asian läpi yhtiön hallituksessa ja annoimme Samille luvan käydä neuvotteluja mahdollisen uuden työnantajan kanssa yhdessä sovituin ehdoin. Olen iloinen Samin puolesta, että asia eteni aina sopimukseen saakka. Nyt saavutettu ratkaisu on hyvä molempien osapuolten kannalta, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman taustoitti KalPan tiedotteessa.

43-vuotias Tommi Miettinen on KalPan uusi päävalmentaja. Miettisen ja KalPan välinen valmentajasopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta ja sisältää option kaudesta 2021-2022.

Päättyneellä kaudella Miettinen valmensi Mestis-seura IPK:ta. IPK onnistui säilyttämään sarjapaikkansa suoraan ilman karsintoihin joutumista. Miettisen saldoksi IPK:n päävalmentajana muodostui 16 voittoa 22 ottelusta.

Miettinen aloitti valmentajauransa KalPan Liiga-joukkueen apuvalmentajana kaudella 2013-2014 ja kaudelle 2016-2017 hän siirtyi KalPan A-nuorten päävalmentajaksi.

– Tietysti valtava innostus tämän uuden pestin myötä ja haaste tulee olemaan kova, mutta koen, että olen valmis sen vastaanottamaan, Miettinen sanoi.

KalPan Liiga-joukkueen valmennusryhmän muut jäsenet, valmentaja Marko Tuomainen, maalivahtivalmentaja Jarkko Rissanen sekä videovalmentaja ja joukkueenjohtaja Atte Kinnunen jatkavat KalPan valmennustiimissä myös ensi kaudella.

Miettinen nimettiin tammikuussa myös Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmennusryhmään, mutta KalPan päävalmentajuuden myötä Miettinen jää pois maajoukkuetehtävistä.

Lue myös:

Savon Sanomat: Sami Kapanen Sveitsiin päävalmentajaksi – Tommi Miettinen KalPan peräsimeen

Lähteet: KalPan tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat