Kuusamon Pallo-Karhut otti pronssia naisten lentopalloliigassa – mitali seurahistorian ensimmäinen

Kuusamon Pallo-Karhut löi Oriveden ponnistuksen toisessa pronssiottelussa lukemin 3–1.

lentopallo
Lentopallo, yleiskuva
Seurajohtajat ovat erimielisiä sen suhteen, mikä pelimäärä on sopiva. Tomi Hänninen

Kuusamon Pallo-Karhut kaatoi tiistaina Orivedellä 3–1 paikallisen Ponnistuksen ja näin Kuusamo juhli lentopallon naisten Mestaruusliigan pronssia voitoin 2–0.

Mitali oli seuralle ensimmäinen ja se tuli sen yhdeksännellä liigakaudella. Kaudella 2016–17 seura oli ensimmäisen kerran pronssiottelussa, mutta silloin OrPo oli parempi voitoin 3–1. OrPo oli edellisen kerran hävinnyt pronssiottelun vuonna 1982.

– Seurajohdon tavoite oli mitali tällä kaudella ja kova tavoite saavutettiin. Meillä oli erilaisia vaikeuksia kauden aikana, oli loukkaantumisia, mutta niistä selvittiin, sanoi Kuusamon apuvalmentaja Ismo Paananen.

Kuusamo vaihtoi tammikuun lopulla päävalmentajaa, kun Zvonko Nikolic korvasi seuraa syksystä 2015 lähtien valmentaneen Tuomas Alatalon.

– Tumppi on hyvä ystävä, se oli vaikea paikka minullekin, Paananen tunnusti.

Kuusamo nojasi tiistaina tuttuun tehokolmikkoon: yleispelaaja Adeja Lambert teki 20, keskipelaaja Mia Swanegan 18 ja hakkuri Trine Kjelstrup 17 pistettä. Hyvin pelasivat myös passari Jennifer Nogueras ja libero Kristen Moncks.

Hurrikaani-Loimaa voitti ensimmäisen miesten pronssiottelun kotihallissaan

Hurrikaani-Loimaa kukisti tiistaina helpohkosti alavireisen Savo Volleyn lentopallon miesten Mestaruusliigan ensimmäisessä pronssiottelussa 3–0.

Näin runkosarjan voittaneella joukkueella on mahdollisuus torstaina Kuopiossa voittaa seurahistorian kahdeksas peräkkäinen mitali.

Hakkuri Antti Ropponen oli 18 pisteellä Hurrikaanin tehokkain. Neljä pelaajaa teki 7–9 pistettä.

– Kaksi erää pelasimme hyvin hieman siipirikkoista Savoa vastaan. Kolmannessa ajatus karkasi välillä, mutta noustiin erävoittoon, sanoi Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino.

Eetu Häyrinen oli 15 pisteellä Savo Volleyn tehokkain. Valmentaja Jukka Tuovinen peluutti kaikkia mukana olleita pelaajia, mutta toimivaa kokoonpanoa ei löytynyt.

Hakkurina aiemmin pelannut Olli-Pekka Ojansivu pelasi reilut kaksi erää yleispelaajana, mutta teki vain kaksi pistettä heikoilla (2/12) hyökkäystehoilla.

Savo Volleyn peluutusvaihtoehtoja heikensi yleispelaaja Andrus Raadikin puuttuminen. Hän sai sunnuntaina potkut arvosteltuaan julkisesti seuran toimintatapoja.

Lue myös:

Kotimaisen palloilun Mestaruusputki valtaa Ylen kanavat viiden lajin mestaruuskamppailuilla – katso tästä pelipäivät

LP Viesti nousi tukalasta asemasta ja vei naisten 1. finaalin – "Henkimaailman juttuja"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat