Hyppää sisältöön

Pyrintö katkaisi täpärästi Karhubasketin voittokulun – Kataja kaatoi kotonaan Kobrat

Karhubasketin voittoputki ehti kestää peräti kahdeksan ottelua.

Jaylon Tate oli Pyrinnön tehokkain pistemies keskiviikkona. Kuva: Tomi Hänninen

Tampereen Pyrintö katkaisi miesten Korisliigassa Kauhajoen Karhubasketin helmikuun puolivälistä jatkuneen kahdeksan pelin voittokulun, kun liigan kakkonen ja kolmonen kohtasivat Tampereella. Kotivoitto merkittiin niukasti 87-86.

Neljä edellistä peliään hävinnyt Pyrintö johti lähes koko ajan, parhaimmillaan toisella neljänneksellä 14 pisteellä. Karhubasket käväisi edellä kolmannella jaksolla, mutta viimeisellä kympillä kotijohto pysytteli yhden tai kahden korin suuruisena.

– Voitto oli varmasti meille isompi asia kolmatta sijaa ajatellen. Sen saavuttaminen on nyt omissa käsissämme. Peli oli tasokas ja fyysinen, mutta veimme sitä koko ajan, totesi Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen.

Pyrinnön tehokkaimpia olivat Jaylon Tate 22:lla ja Kenneth Manigault 16 pisteellä. Christopher McKnight teki Karhubasketille 23 ja Rene Rougeau 16 pistettä.

Kataja piti kiinni kotiedusta

Joensuun Kataja kipusi sarjataulukossa neljänneksi pudotuspelien kotiedun paikalle, kun se voitti kotipelissään Lapuan Kobrat 87-74.

Kataja voitti ensimmäisen neljänneksen kymmenellä pisteellä ja piti sen vauhdittamana johtoa läpi pelin.

Topias Palmi pussitti Katajalle 15 pistettä ja Kevin Bracy-Davis sekä Vincent Simpson 14 pistettä. Kobrien tehoparin muodostivat 18 pisteen miehet Zane Waterman ja Larry Anderson.

Kouvot haki Kaarinan Ura Basketista selvän voiton 92-66.

Kouvot johti peliä koko ajan, suurimmillaan loppunumeroiden verran. Ura Basket voitti niukasti toisen ja kolmannen jakson, mutta Kouvot vei ensimmäisen neljänneksen selvästi 20-8 ja viimeisen vielä tylymmin 29-9.

Brian Asbury keräsi Kouvoille 25 pistettä ja Tuomas Hirvonen 16. Ura Basketista Stephen Croone päätyi 20:een ja Jesse Perry 16 pisteeseen.

Lue myös:

Kotimaisen palloilun Mestaruusputki valtaa Ylen kanavat viiden lajin mestaruuskamppailuilla – katso tästä pelipäivät

Kobrat otti Korisliigassa jatkoajalla yllätysvoiton sarjajohtaja Vilppaasta, Karhubasket jatkoi voittoputkeaan