Manchester City pelaa ratkaisupelejä jo nyt – kiikarissa vielä Englannin cupin, Valioliigan ja Mestarien liigan voitot

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola muistutti, että City saattaa hävitä kaikki kolme kilpailua viikon sisällä.

Pep Guardiola Kuva: AOP

Manchester City purjehtii jalkapallon Englannin Valioliigan keulassa ja jahtaa historiallista jättipottia, saman kauden aikana neljän suuren kilpailun voittoa. Viimeksi putoajaehdokas Cardiffin kukistanut City johtaa Valioliigaa pisteellä ennen Liverpoolia, kun sarjaa on jäljellä muutamaa poikkeusjoukkuetta lukuun ottamatta kuusi kierrosta.

Valioliigajännitystä kestää miltei toukokuun puoliväliin saakka, mutta Manchester City pelaa yhden kauden ratkaisuotteluistaan jo tulevana viikonloppuna lauantaina. Se kohtaa Englannin cupin välieräpelissä Brightonin.

Ensi viikon tiistaina Valioliigan Tottenham taas isännöi Cityä Mestarien liigan ensimmäisessä neljännesvälieräkohtaamisessa.

Neljästä kilpailusta jo Englannin liigacup -mestaruuden voittaneen Cityn päävalmentaja Pep Guardiola haluaa, etteivät hänen pelaajansa ajattele mestaruustitteleitä.

– Miksi puhua neljän tittelin voittamisesta, kun sitä ei ole tässä jalkapallomaassa tapahtunut aiemminkaan, Guardiola kysyi BBC:n mukaan.

Liverpool vaanii

Guardiola väistelee painetta, joka on kaikki kilpailut mukaan lukien 13 viime ottelua peräjälkeen voittaneelle Cityllekin kova.

– Viikon sisällä saatamme hävitä kaikki kolme jäljellä olevaa kilpailua, kertoi Guardiola, jonka luotsaama City jatkaa Valioliigaa 14. huhtikuuta Crystal Palacea vastaan.

Keskiviikon 2-0-rutiinivoitto Cardiffista jätti Guardiolalle mietittävää, sillä Cityn vasen laitapuolustaja Oleksandr Zintshenko loukkasi takareitensä ja on sivussa joitakin viikkoja.

– Tilanne ei näytä hyvältä seuraavia otteluita ajatellen, Guardiola harmitteli.

Valioliigamestaruudesta Cityn kanssa kisaavaa Liverpoolia on tavan takaa arvuuteltu haavoittuvaksi, mutta Jürgen Kloppin valmentama Mersey-joen miehistö on todistanut venymiskykynsä. Viime sunnuntaina se kaatoi Tottenhamin viimeisen minuutin maalilla 2-1. Se oli kolmas kerta kaudella, kun Liverpool ratkaisi voiton päätösminuutilla tai lisäajalla.

– Kerran tai kaksi tuollainen voidaan laittaa onnen piikkiin, mutta kolmas kerta osoittaa, että joukkueessa on jotain erityistä, Guardiola kehui Liverpoolia.

Useampi tyrkyllä Mestarien liigaan

Kun vertailee Manchester Cityn ja Liverpoolin Valioliigan loppuohjelmaa, mestaria on vaikea veikata.

City kohtaa loppukevään aikana pääsarjan ylivoimaisesta kärkikuusikosta Tottenhamin ja paikallisvastustajansa Manchester Unitedin, Liverpool vain Chelsean.

Oma jännityksensä on sijoilla 3-6 kolmen pisteen sisällä olevien Tottenhamin, Arsenalin, Chelsean ja Manchester Unitedin kamppailussa kahdesta muusta Mestarien liigapaikasta. Tosin, jos englantilainen joukkue voittaa keväällä sekä Mestarien että Eurooppa-liigan ja kumpikin niistä jää Valioliigassa kärkinelikon ulkopuolelle, Englannin pääsarjasta selviytyy ensi kauden Mestarien liigaan vain kolme parasta.

Lue myös: