Valmennusjohto etsii Naisleijonien pelistä parannettavaa pikkutunneille asti – Mustonen tyytyväinen kurinalaisuuteen: "Se oli maailmanennätys"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue hävisi MM-kisojen avausottelunsa Yhdysvaltoja vastaan 2–6. Päävalmentaja Pasi Mustonen kehui joukkueen kurinalaisuutta ottelun jälkeen.

Pasi Mustonen Kuva: AOP

Vaikka Naisleijonien avausottelu ratkesi päätöserässä varhaisessa vaiheessa Yhdysvaltojen hyväksi, oli MM-avauksessa ilahduttaviakin asioita.

Suomen 2–6-tappioon päättyneessä ottelussa kotijoukkueelle vihellettiin nimittäin vain kaksi jäähyä. Ensimmäisen näistä sinivalkoinen joukkue selvitti mainiosti, mutta toisen alivoiman aikana kolisi omissa.

Joukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen kertoi, että kurinalaisuus on Suomen joukkueen yksi pääpointti MM-kotikisoissa. Mustonen oli siis syystäkin tyytyväinen tuohon osa-alueeseen suojattiensa pelissä.

– Tämän ottelun kurinalaisuus oli maailmanennätys pohjoisamerikkalaisia vastaan. Ikinä emme ole selvinneet noin vähällä, ja se on yksi turnauksen tavoite meillä. Tiedämme, ettemme voita heitä ikinä, jos otamme enemmän jäähyjä.

Ylipäätään Suomi roikkui mukana mainiosti kaksi erää, ja paikoin jopa hallitsi ottelua.

– Meillä oli loistavaa, rohkeaa haastamista ekassa erässä. Joukkueella oli kova asenne. Lähdimme haastamaan ja halusimme oikeasti hallita peliä. Onnistuimme siinä mielestäni hyvin ensimmäisen puoliskon. Sitten alkoi virheitä kertyä.

Suomi hukkasi kiekkoja viivojen päällä ja lopulta myös omalla alueellaan, eikä Yhdysvallat armopaloista erehtynyt.

Nopeat takaiskumaalit päätöserässä koituivat Suomen kohtaloksi. Erän alussa Suomella oli paikat mennä jopa kahden maalin karkumatkalle, mutta viimeistely maalipaikoissa jäi vajaaksi, ja Yhdysvallat otti ottelun selvästi hallintaansa.

– 30 hyvää minuuttia ei riitä maailman parasta, tai toiseksi parasta joukkuetta vastaan. Otetaan tästä mukaan se, että harvoin pelaamme tuollaisia 30-minuuttisia Yhdysvaltoja vastaan, Mustonen kommentoi.

Vielä päävalmentaja ei halunnut puuttua siihen, minkä takia Suomi alkoi tehdä huomattavan määrän virheitä tai missä asioissa Naisleijonien pitäisi erityisesti tulevissa otteluissa petrata.

– Katsomme nauhaa läpi koutsien kanssa tuonne kahteen, puoli kolmeen. Aamulla olemme vähän viisaampia. Olen nähnyt ehkä 2 500 peliä elämässäni. Olen huomannut, että joka kerta videokamera on paljon fiksumpi kuin minä.

Seuraavaksi Suomi kohtaa Venäjän lauantain iltapäiväottelussa. Helmikuun EHT-turnauksessa Venäjä voitti Suomen niukasti ainoana eurooppalaisjoukkueena tällä kaudella.

– Venäjä on erittäin taitava. Me häviämme heti, jos pelaamme huonosti. Jos pelaamme huippupelin, voitamme. Se on yksinkertaista matematiikkaa, Muistonen sanoi.

Lue myös: