Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tuula Tenkanen loistoasemista Mallorcan mitalilähtöön

Tuula Tenkanen on hallinnut Palma de Mallorcan suurregatan olosuhteet niin kevyemmällä kuin kovemmallakin kelillä.

urheilu
Tuula Tenkanen
Tuula TenkanenJukka Saarikorpi/SPV

Lauantain 10 parhaan mitalilähtöön Tuula Tenkanen suuntaa kolmantena. Piste-erojen puolesta hänellä on mahdollisuudet nousta jopa voittoon, sillä mitalilähdössä jaetaan tuplapisteet.

Tenkasella on 75 pistettä, kun taas kilpailua johtavalla Tanskan Anne-Marie Rindomilla on 68. Toisaalta myös Tenkasen takana oleviin pienet piste-erot ovat pienet.

– Lauantaina saan pistää parasta purjehdustani peliin, jotta pysyn kolmen parhaan joukossa. Toki on hauska päästä mitalilähtöön kolmantena takaa-ajoaseman sijaan, Tenkanen kommentoi.

– Erityisen tyytyväinen olen siihen, että pitkään jatkuneiden vaikeuksien jälkeen pärjäsin täällä hyvin myös alkuviikon kevyellä kelillä.

Kaarle Tapper jäi Laser standardissa vain kahden pisteen päähän mitalilähtöpaikasta. Hän sijoittui lopputuloksissa 11:nneksi.

– Venevauhtini oli tänään kohdillaan ja reitinvalinnatkin onnistuivat. Kokonaisuudessaa oli vaihteleva kisa; superonnistumisia ja pari isompaa mokaa. Tavoitteenani oli mitalilähtö, ja siitä jäin nyt niukasti, Tapper kertoi.

Siinä missä Suomen Finnjolla-purjehtijat Oskari Muhonen ja Tapio Nirkko loistivat vielä tammikuussa Miamin maailmancupissa, niin kaksikko oli kovilla Mallorcan tuulissa. Muhonen sijoittui 15:nneksi ja Nirkko 19:nneksi.

Toukokuussa Ateenassa kilpailtava EM-regatta on suomalaisille tiukka näytönpaikka, sillä kilpailussa jaetaan neljä maapaikkaa Tokion 2020 olympialaisiin. Suomi oli tämän regatan tulosten perusteella kuudes maa, jolla ei vielä maapaikkaa ole.

– Minulla oli täällä sekä hyviä että huonoja hetkiä. Nyt yritän oppia niistä huonoista, jotta olen EM-kisoissa paremmassa iskussa, Muhonen sanoi.

– Tämän regatan perusteella maapaikan saaminen vaatii meiltä aikamoista skarpppausta. Uskon, että meistä jomman kumman tulisi olla 10 parhaan joukossa EM-kisoissa, jotta saisimme paikan, Nirkko säesti.

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen sijoittuivat ensimmäisessä yhteisessä regatassaan 16:nneksi. Keskinen tuuraa loukkaantumisesta toipuvaa Janne Järvistä.

Tuuli Petäjä-Sirén osallistui Trofeo Princesa Sofiaan kuuden lähdön verran ja sijoittui kaikissa 10 parhaan joukkoon. Hän kilpailee Mallorcan edustalla ensi tiistaina alkavassa RS:X-luokan EM-regatassa.

– Tämä viikko on ollut hyvää lämmittelyä EM-kisoja varten. Sain hyvää tuntumaa kärkikahinassa purjehtimiseen ja suuntaan innostunein mielin ensi viikkoon, Petäjä-Sirén sanoo.

Lähteet: Sailing Team Finlandin tiedotus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat