Susanna Tapani valmistautui MM-kotikisoihin haaveilemassaan Ruotsin liigassa – kovatasoiset ottelut tuntuvat yhä kropassa: "Siinä sai vääntää kunnolla"

Hyökkääjä Susanna Tapani pääsi toteuttamaan monivuotisen unelmansa tänä keväänä.

Susanna Tapani hyökkäsi Suomen avausottelussa ykkösketjussa. Kuva: Emil Hansson/AOP

Naisleijonat kerääntyi perjantai-iltapäivänä ensimmäiseen yhteiseen jääharjoitukseen tappiollisen avausottelun jälkeen. Kentällä ei tällä kertaa kuitenkaan nähty tähtihyökkääjiä Susanna Tapania ja Riikka Sallista. Molemmat olivat poissa varotoimenpiteenä.

Tapani jätti yhteisen harjoituksen väliin lihaskireyden takia, mikä on seurausta raskaasta, mutta antoisasta keväästä.

Helmikuussa Tapani pääsi toteuttamaan yhden pitkäaikaisen unelmansa, kun hän pakkasi jääkiekkokassinsa ja muutti kuukaudeksi Ruotsiin pelatakseen pudotuspelit Linköpingin joukkueessa SDHL-liigassa.

Paikkaa Ruotsin pääsarjasta Tapani on metsästänyt jo useamman vuoden, mutta aika länsinaapuriin siirtymiselle oli otollinen vasta nyt.

– Kokemus oli aivan huikea. Siellä on hienot puitteet ja käytännössä ammattilaisliiga. Katsojia oli halli täynnä. Joukkuekin otti hyvin mukaan ja menimme pitkälle, se oli hieno kuukausi, Tapani kertoi Yle Urheilulle perjantaina.

Linköping johti finaalisarjaa Luulajan joukkuetta vastaan jo 2–0, mutta runkosarjan voittanut Luulaja vei lopulta selkä seinää vasten pelaamansa kolme viimeistä ottelua ja uusi mestaruutensa.

Tästäkin huolimatta Tapanille jäi ainoastaan hyviä muistoja Ruotsista. Kovatasoisessa liigassa pelaaminen oli lisäksi oivallinen tapa valmistautua MM-jäille.

– Sain kovia pelejä alle ja pelit vielä kovenivat, mitä pidemmälle menimme. Finaaleissa oli meidän parhaat pelaajat täältä vastassa. Siinä sai vääntää kunnolla. Se palveli näitä MM-kisoja todella hyvin.

MM-kisoissa jatkopeleihin Suomen lohkosta A menee jokainen joukkue. Tämän vuoksi Tapanin mukaan joukkue oli jo perjantaina hyvillä mielin, vaikka Yhdysvallat vei ensimmäisen pelin tylysti päätöserässä.

Kaksi ensimmäistä erää jättivät Suomen joukkueeseen tunteen siitä, että jatkopeleissä naiskiekon edelläkävijät, Yhdysvallat ja Kanada, voivat kaatua. Siihen vaaditaan vielä kolmas yhtä hyvä erä kuin torstaisen pelin kaksi ensimmäistä olivat.

– Näytimme, että pysyimme hyvin Yhdysvaltojen vauhdissa mukana kaksi erää ja jopa johdimme, kun lähdimme kolmanteen erään. Tietysti tappio harmitti pelin jälkeen, mutta nyt olemme hyvillä fiiliksillä.

Lue myös: