Naisleijonat tutulla kokoonpanolla Venäjän kimppuun

Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen ei tehnyt muutoksia joukkueen kokoonpanoon tappiollisen Yhdysvallat-ottelun jälkeen.

Noora Räty. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kohtaa lauantaina Espoon MM-kisoissa Venäjän. Ottelua voi seurata TV2:sta ja Yle Areenasta kello 15.40 alkaen. Ottelua seurataan myös Yle Puheen Jääkiekkokierroksella kello 16.30 lähtien.

Naisleijonat lähtee Venäjä-otteluun täsmälleen samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi avausottelussa Yhdysvaltoja vastaan. Suomen maalilla jatkaa Noora Räty.

Suomi hävisi torstain ottelunsa Yhdysvalloille 2–6. Venäjä pelasi avausottelunsa Sveitsiä vastaan perjantai-iltana ja voitti sen tiukan väännön jälkeen ja Olga Sosinan viime hetken maalilla 2–1.

Maalilla

Räty
(Suonpää)

1. kenttä

Karvinen - Sallinen - Tapani
Hiirikoski - Savolainen

2. kenttä

Nieminen - Välimäki - Tulus
Laitinen - Tuominen

3. kenttä

Hovi - Niskanen - Nuutinen
Rahunen - Lindstedt

4. ketju

Hakala - Vainikka - Holopainen

13. hyökkääjä

Rajahuhta

7. puolustaja

Viitasuo

Lue myös:

Ensimmäinen sensaatio jäi 20 minuutin päähän – Naisleijonat lähtee hakemaan MM-kisojen avausvoittoa Venäjästä pystyssä päin: "Ryhmä on hyvässä tilassa" Susanna Tapani valmistautui MM-kotikisoihin haaveilemassaan Ruotsin liigassa – kovatasoiset ottelut tuntuvat yhä kropassa: "Siinä sai vääntää kunnolla" Nuoret tulivat ryminällä sisään MM-joukkueeseen, mutta edes maali ja valinta joukkueen parhaaksi ei riitä Elisa Holopaiselle: "Pystyn vielä parempaan" Valmennusjohto etsii Naisleijonien pelistä parannettavaa pikkutunneille asti – Mustonen tyytyväinen kurinalaisuuteen: "Se oli maailmanennätys" Venäjän taiturimaiset yksilöt ovat ammattilaiskiekkoilijoita, mutta Karoliina Rantamäki tietää joukkueen ratkaisevan heikkouden: "Heillä ei riitä henkistä kanttia siihen yhtään" Karoliina Rantamäki toteutti haaveensa Venäjällä, mutta pohtii nyt paluuta Suomeen – maajoukkuepelit nostavat yhä tunteet pintaan: "Olisinko voinut tehdä jotain toisin"