Hyppää sisältöön

Teemu Pukin unelmapeli osui juuri oikeaan paikkaan, perhe kannusti Norwichin katsomossa – "Hienoa tehdä iskälle maali, kun sillä on synttäritkin tulossa"

Teemu Pukki on vain neljän maalin päässä Mestaruussarjan yhden kauden maaliennätyksestä. Ennätyksen saavuttaminen tietäisi hyvää joukkueelle.

Teemu Pukki antoi isälleen syntymäpäivälahjaksi kaksi komeaa maalia. Kuva: AOP

Teemu Pukki katkaisi reilun kuukauden kestäneen maalittoman putkensa juuri oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan lauantaina. Kaksi komeaa maalia syntyivät kotikentällä, kun Norwich City peittosi Queens Park Rangersin 4-0.

Pukki kertoo, ettei muutama maaliton ottelu ehtinyt huolestuttamaan häntä – paikkoja oli kuitenkin tullut jokaisessa ottelussa.

– Kova luotto oli, että maali tulee sieltä aika pian, Pukki kommentoi Yle Urheilulle.

Ensimmäisen maalin Pukki iski Emiliano Buendian tarjoilemasta syötöstä. Toinen osuma syntyi pienen juoksukilvan päätteeksi pelin lopussa.

Pukin onnistumista makeutti entisestään se, että hänen perheenjäseniään oli paikan päällä Norwichissa seuraamassa ottelua. Katsomossa istuivat Suomesta tulleet isä ja sisko. Paikalla olivat myös Pukin kihlattu ja lapsi.

– Oli hieno juttu tehdä iskälle maali, kun sillä on synttäritkin tulossa. Pieni ennenaikainen synttärilahja, Pukki hymyilee. Isä-Pukki täyttää vuosia ensi viikolla Suomessa.

Mestaruusliigan maaliennätys tietäisi hyvää joukkueelle

Pojan onnistuminen on varmasti mieluinen lahja, etenkin, kun se vei tämän entistä lähemmäksi merkintää Englannin Mestaruussarjan historiankirjoihin.

Pukin kauden maalisaldo on lauantain jälkeen komea 26. Se on vain neljän maalin päässä koko Mestaruussarjan kaikkien aikojen maalitilistä, eli Crystal Palacen Glenn Murrayn kaudella 2012-2013 tekemästä 30 maalista.

Nöyrälle kotkalaiselle joukkueen pärjääminen on etusijalla, mutta hän tiedostaa maaliensa tärkeyden. Mestaruussarjan tämän kauden maalikuningas tietää, että mikäli sarjan ennätys täyttyy, on se kaikin puolin hyvä asia.

– Jos ennätys menisi, niin se tarkoittaisi hyvää joukkueelle, koska sitten todennäköisesti olisi tullut voittoja. Joka pelissä aion antaa kaikkeni ja toivottavasti saadaan maaleja tehtyä, Pukki pohtii.

Vaikka Norwichin nouseminen Englannin kovimmalle sarjatasolle Valioliigaan näyttää nyt todella lupaavalta, ei Pukki aio vielä juhlia. Harjoitukset jatkuvat sunnuntaina ja täysi fokus asetetaan seuraavaan otteluun. Kautta on jäljellä vielä kuusi ottelua.

Lue myös:

Huippuvireinen Teemu Pukki täräytti kaksi maalia – Norwich jyräsi QPR:n 4-0

Teemu Pukin kuiva kausi päättyi! Valioliigaa lähestyvä Norwich pöllyttää QPR:ää kotikentällä

Hirmuvireinen Teemu Pukki nauttii jalkapallosta enemmän kuin koskaan aikaisemmin: "Joka pelissä on sellainen fiilis, että tänään tulee maali"