Nelosketju antoi piut paut jarruketju-nimitykselle ja ratkaisi Naisleijonien Venäjä-voiton – "Pidämme hauskaa kentällä, ja se välittyy katsomoon saakka"

Naisleijonien neloskenttä toi tarvittavan energian Venäjä-otteluun. Nuorisoketju halusi käyttää näyttöpaikkansa hyväkseen.

Viivi Vainikka yrittää ohittaa Valeria Merkushevaa. Kuva: Tomi Hänninen

Neloskenttää pidetään yleensä jääkiekossa jarrukenttänä, mutta Suomen ja Venäjän välisessä ottelussa näin ei todellakaan ollut. Sanni Hakala, Viivi Vainikka ja Elisa Holopainen käänsivät kolmannen erän maaleillaan pelin Suomelle ja johdatti Naisleijonat 4–0-voittoon.

– Me olemme laittaneet kuviot kuntoon, kolmannen osuman viimeistellyt Vainikka naurahti.

Suomen nelosketju ei pelaa erikoistilanteita, joten se joutui toisessa erässä istumaan paljon vaihtoaitiossa, sillä Suomi sai pelata peräti kahdeksan minuuttia ylivoimaa. Vainikan ja Hakalan mukaan kolmannessa erässä he halusivatkin näyttää osaamisensa.

– Kun päästiin pelaamaan, niin jälki oli sitten tuon näköistä. Me pidämme hauskaa tuolla kentällä, ja se varmaan välittyy katsomoon saakka. Emme lähde peruuttelemaan, Hakala vakuutti.

Vainikka ja Holopainen kuuluvat Suomen joukkueen nuorimpiin pelaajiin puolustaja Nelli Laitisen kanssa, ja kaksikko on pelannut paljon yhdessä muun muassa alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa. Hakala on Vainikan mielestä “sikahyvä” lisä ketjuun.

– Löydämme “Ellun” toisemme hyvin ja tiedämme, missä toinen on, Sannilla on tosi hyvä peliäly. Meillä on vahvuutena luistelu ja käytämme sitä hyödyksi. Se tuo meille paikkoja, Vainikka sanoi.

Hakalan mukaan kolmikon kemiat osuvat hyvin yhteen ja kaikki osaavat käyttää vahvuuksiaan hyvin hyödykseen jäällä.

– Viivillä ja Ellulla on niin paljon nuorta intoa, että alkaa itsellä ikä jo painaa, 21-vuotias Hakala nauroi viitaten 17-vuotiaisiin ketjukavereihinsa.

– Mutta heidän kanssaan on tosi kiva pelata. Olen itsekin energiapelaaja, joten vauhtia riittää.

Sanni Hakala (vas.) ja Jekaterina Nikolajeva. Kuva: Tomi Hänninen

Sekä Hakala että Vainikka olivat tyytyväisiä, että Suomen joukkue oli onnistunut nollaamaan hyvin edellisen ottelun tappion Yhdysvaltoja. Samoin joukkue oli onnistunut ottamaan tuosta ottelusta juuri ne positiiviset asiat mukaansa.

Seuraavaksi Suomi pelaa maanantaina Sveitsiä vastaan. Vaikka etukäteen ajateltuna Suomi on ottelussa ennakkosuosikki, ei Vainikan mielestä mitään joukkuetta kannata aliarvioida.

– Lähdemme parantamaan peliämme, sillä aina on parannettavaa. Yhtään ei tarvitse jarrutella, sillä me osaamme kaikki pelata kiekkoa, Hakala vakuutti.

Vainikan mielestä ajatus ei saa herpaantua, vaikka vastustajan maalivahti tuntuu aluksi ohittamattomalta, niin kuin Venäjän Valeria Merkusheva ottelun alussa.

– Fokus pitää pysyä pelissä, ja kun tulee paikka, niin sitten tehdään. Ei mietitä liikaa, hän linjasi ja sanoi, ettei häntä huimaa se, että hän jo 17-vuotiaana pääsee pelaamaan MM-kotikisoissa ja ratkaisemaan otteluita.

– Ei ole mitään paineita. Antaa vaan mennä. Tästä olen unelmoinut, joten en ota paineita. Kauhean moni minun ikäinen ei pääse tällaisia tilanteeseen, joten on huikeaa ja siistiä, että pääsen kokemaan tällaista.

Lue myös: