Teemu Pukki teki taas kaksi maalia, mutta sai suurimmat suosionosoitukset jostain aivan muusta – "Minun oli tehtävä niin"

Norwichin paikallislehdet hehkuttavat Teemu Pukkia yhdeksi kaikkien aikojen parhaista hankinnoista.

Kuva: AOP

Teemu Pukkia kuvaillaan Norwichin paikallismedioissa yhdeksi seuran kaikkien aikojen parhaista hankinnoista, eikä syyttä. 26 maalia jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa on hurja luku, mutta Pukki kerää ylistystä myös muilla pelin osa-alueilla.

Lauantaina Pukki teki kaksi maalia ottelussa Queens Park Rangersia vastaan. Suurimmat suosionosoitukset suomalainen sai kuitenkin armottomasta puolustustyöskentelystään.

Norwich joutui pelaamaan ottelun lopun vajaalla, kun oikea laituri Emiliano Buendia lensi rumasta taklauksesta suihkuun suoralla punaisella kortilla. Selvästä johtoasemasta huolimatta Pukki kohautti yleisöä yli 50 metrin spurtillaan alaspäin ja katkaisi QPR:n vastahyökkäyksen.

– Se oli heti punaisen kortin jälkeen. Meillä ei ollut enää oikeaa laituria, joten ajattelin, että minun on tehtävä myös puolustustyötä, Pukki sanoi Norwich Evening Newsille (siirryt toiseen palveluun).

– Jokainen meistä haluaa voittaa. Jos tilanteessa olisi ollut joku muu, hän olisi tehnyt samoin. Siinä oli mahdollisuus puolustaa, joten minun oli tehtävä niin.

Myös argentiinalainen Buendia saapui Norwichiin täksi kaudeksi. Hän on muodostanut todella tehokkaan tutkaparin juuri Pukin kanssa, mutta joutuu nyt seuraamaan seuraavat kolme ottelua katsomon puolelta pelikiellon vuoksi.

– Hän oli todella surullinen pukuhuoneessa. Se oli vaikeaa. Hän pelaa espanjalaisellaa mentaliteetilla ja tekee kaikkensa voittaakseen otteluita, Pukki luonnehti joukkuetoveriaan.

Buendia ja kumppanit ovat pitäneet läpi kauden huolen siitä, että tarjoilu Pukille pelaa. Juuri Buendia löysi Pukin maalin edestä suomalaisen lauantain ensimmäisessä osumassa. Pukki ehti pelata neljä sarjaottelua ilman maalia.

– Olen luonnollisesti iloinen maaleistani, viime peleissä en niihin ole pystynyt. Oli mukavaa Buendialta antaa minulle ensimmäinen maali, sillä hän olisi voinut laukoa itsekin, Pukki mietti.

Lue myös: