Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Matti Heikkinen antoi kaikkensa Ylitorniolla – SM-kultaa voittanut Iivo Niskanen ylistää harjoitustoveriaan, jonka kanssa hän kävi verisiä kamppailuja: "Älyttömän iso apu"

Matti Heikkinen taisteli viimeisessä kilpailustartissaan neljänneksi.

hiihto
Kaikkensa antanutta Matti Heikkistä ei jätetty maalissa rauhaan
Kaikkensa antanutta Matti Heikkistä ei jätetty maalissa rauhaan

Iivo Niskanen voitti 50 kilometrin vapaan hiihtotavan Suomen mestaruuden kauden viimeisessä SM-hiihtostartissa ja Suomen Cupin osakilpailussa Ylitorniolla.

Kilpailussa toiseksi sijoittui Juho Mikkonen, joka jäi Niskasen vauhdista minuutin ja 50 sekuntia. Joni Mäki kiri kolmanneksi kahden minuutin ja 42 sekunnin päässä kärjestä.

33 sekuntia mitalista jäänyt ja neljänneksi yltänyt Matti Heikkinen antoi kaikkensa hiihtouransa viimeisessä kilpailussa.

Kilpatoverit kerääntyivät Heikkisen ympärille pian hänen maaliintulonsa jälkeen. Iivo Niskanen nosti Heikkisen syliinsä ja miehet heittivät tätä ilmaan. Uransa niin ikään lopettava Anssi Pentsinen oli mukana juhlinnassa.

Voipunut Heikkinen laskettiin pian takaisin maan kamaralla, eikä tv-kuvasta voinut täysin päätellä, saiko kilpaveljien juhlinta maailmanmestarin entistä huonovointisemmaksi.

"Älyttömän iso apu on ollut tuollaisesta joukkuekaverista"

Iivo Niskanen kertoo haastattelussa, että maajoukkueen kantavien voimien, Matti Heikkisen ja Anssi Pentsisen, siirtyminen pois kilpaladuilta jättää isot saappaat muiden täytettäväksi. Niskanen sanoo, että he ottivat vastuuta myös urheilijoiden edun ajamisessa.

– Ennen kaikkea, on monia verisiä kamppailuja käyty, kirjaimellisesti. Treeneissä on joskus osunut sauva silmään ja otsaan vahingossa. Koskaan ei olla päästetty toisiamme helpolla.

Niskanen muistelee siirtymistään maajoukkueeseen vuonna 2013 ja hänen ensimmäisiä mäkivetoharjoituksia Alpeilla Matti Heikkisen kanssa. Niskanen ei pysynyt Heikkisen vauhdissa enää harjoituksen puolivälissä, mutta vuoden päästä hän pystyi haastamaan "Hapon" rankassa harjoituksessa.

– Sen jälkeen olemme kumpikin pystyneet kehittymään aika paljon. Älyttömän iso apu on ollut tuollaisesta joukkuekaverista, Niskanen sanoo.

Lue myös:

Kommentti: Matti Heikkinen on latujen herrasmies, jonka lähtö jättää Suomen maajoukkueeseen ison henkisen aukon

Matti Heikkinen lähtee levollisin mielin viimeiseen kisastarttiinsa, sillä uudet ladut kutsuvat jo – "Elämä on jatkumo, töitä on vielä 40 vuotta tehtävänä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat