Huikeaa kautta pelaava Teemu Pukki palkittiin Englannin Mestaruussarjan parhaana pelaajana

Huuhkajien hyökkääjä johtaa tasokkaan liigan maalipörssiä.

Kuva: AOP

Norwich Cityn Teemu Pukki on valittu jalkapallon Englannin Mestaruussarjan kauden parhaaksi pelaajaksi. 29-vuotias Pukki palkittiin sunnuntai-iltana palkintogaalassa Lontoossa.

Maajoukkuehyökkääjä Pukki johtaa Englannin toiseksi korkeimman sarjatason maalipörssiä 26 osumallaan, kun vielä kuusi ottelua on pelaamatta.

– On kunnia voittaa tämä palkinto, olen hyvin iloinen tästä tunnustuksesta. Olen todella nauttinut tähän asti tästä kaudesta tässä fantastisessa liigassa, mutta tiedämme, että edessä on vielä monta isoa ottelua, Pukki sanoi sarjan verkkosivujen mukaan.

– Täällä on tänä iltana monta hienoa pelaajaa, joten tämän palkinnon voittaminen on erityistä.

Kuva: AOP

Pukin joukkue Norwich johtaa sarjaa ja on hyvin lähellä nousua Valioliigaan. Norwichilla on seitsemän pisteen kaula toisena olevaan Sheffield Unitediin ja kahdeksan pisteen etumatka kolmantena olevaan Leedsiin. Kaksi parasta joukkuetta nousee suoraan Valioliigaan, sijoille 3–6 päätyvät ratkaisevat kolmannen nousijan paikan pudotuspeleissä.

Parhaaksi pelaajaksi olivat Pukin ohella ehdolla Sheffield Unitedin Billy Sharp ja Birminghamin Che Adams. Sharp jakaa maalipörssin kakkossijan 23 maalilla Aston Villan Tammy Abrahamin kanssa.

Pukki valittiin myös päävalmentajien valitsemaan sarjan tähdistöjoukkueeseen.

Pukki siirtyi Norwichiin viime kesänä tanskalaisseura Bröndbystä, jossa hän oli pelannut edelliset neljä kautta. Pukki oli jo kahtena viimeisenä Bröndby-kautena oivassa maalivireessä, mutta Norwichissa meno on ollut vielä astetta kovempaa. Saavutuksen arvoa nostaa sarjan kova taso.

Hyvä vire seurajoukkueessa on heijastellut myös maajoukkueeseen, jossa Pukki teki kolme maalia viime syksynä Kansojen liigassa.

Lue myös: