Suora

  • Elävä arkisto esittää

Leijonille tulossa laiha NHL-saalis – suurimmat toiveet lepäävät Barkovissa ja Koskisessa

Aleksander Barkovin ja Mikko Koskisen takana tilanne näyttää hankalalta.

NHL
Aleksander Barkov kuvassa
Aleksander Barkov.Getty Images

WINNIPEG. Slovakiassa toukokuun alussa käynnistyviin miesten jääkiekon MM-kisoihin valmistautuva Suomen leijonalauma ei ainakaan näillä näkymin ole saamassa NHL:stä merkittävää saalista joukkuetta vahvistamaan.

Kun puhutaan aidosti merkittävistä vahvistuksista, Floridan Aleksander Barkov ja Edmontonin Mikko Koskinen ovat Suomen parhaat toivot.

Barkov ei ole antanut MM-kisojen suhteen myöntävää vastausta, mutta ei myöskään kieltänyt halukkuuttaan. Barkov saattaa hyvinkin olla kiinnostunut pelaamaan Leijonille, kunhan saa ensin vetää hetken happea pitkän ja raskaan NHL-kauden jäljiltä.

Hyvin samankaltainen on Koskisen tilanne. Koskinen on keskustellut aiheesta Leijonien GM:n Jere Lehtisen kanssa, mutta päätös mukaanlähdöstä tulee myöhemmin.

Suomea olympialaisten lisäksi World Cupissa sekä kaksissa MM-kisoissa edustanut Koskinen on käytännössä Suomen ainoa NHL-toivo, mitä maalivahteihin tulee. Tuskin Suomi Montrealissa vähälle vastuulle jääneellä Antti Niemellä MM-kisoihin lähtee. Koskisen suhteen toivo elää vahvana.

Barkovin ja Koskisen takana tilanne näyttää kuitenkin hankalalta. Ensinnäkin Antti Raanta ja Mikko Koivu ovat loukkaantuneita. Tai Raanta on tervehtymässä, mutta tämä on tuskin lähdössä MM-leiritykseen pitkän sairausloman jälkeen. Hän sanoi aiemmin viime viikolla Yle Urheilun haastattelussa harkitsevansa MM-kisoja, jos ehtii saada Pohjois-Amerikassa pelejä alle.

Ei ehtinyt, joten raumalaisvahdin kaikki keskittyminen lienee tulevaan kauteen valmistautumisessa.

Loukkaantumisista on kärsinyt myös New Jerseyn Sami Vatanen, joka olisi Leijonien takalinjoille täydessä kunnossa upea lisä. Ensin Vatanen kärsi pitkittyneestä aivotärähdyksestä. Sen jälkeen pelaajaan iski mystinen virustauti, joka aiheutti jyväskyläläiselle kuumeilua ja voimattomuutta.

Vatanen on pelannut noin kymmenen edellisviikon aikana ainoastaan neljä ottelua, joten kunto ja tuntuma ovat vahvassa laskussa. Vatanen on tuskin mukana.

Sami Vatanen jäällä.
Sami Vatanen.AOP

Buffalon Rasmus Ristolainen olisi niin ikään Suomelle oiva vahvistus, mutta turkulaispelaaja ei ole ollut kiinnostunut MM-kisoista aiempinakaan vuosina. Itse asiassa pitkään kesäharjoittelukauteen viime vuodet panostanut TPS-kasvatti ei ole edustanut Suomea koskaan aikuisten MM-kisatasolla. Debyyttiä lienee turha odotella tänäkään keväänä.

Montrealista vapautuu maalivahti Niemen lisäksi kolme suomalaista, joista ainakaan Joel Armia ei tiettävästi ole halukas liittymään Leijonien mukaan. Armian sopimus Canadiensin kanssa päättyy, eikä uutta olla sorvattu. Mahdollinen loukkaantuminen MM-kisoissa olisi uutta sopimusta ajatellen valtava takaisku. Ilman sopimusta on myös Habsin turkulaislaituri Artturi Lehkonen.

Jesperi Kotkaniemi ei ole tehnyt MM-leirityksen suhteen päätöksiä. Toisaalta uran ensimmäinen NHL-kausi on ollut vasta 18-vuotiaalle porilaiselle armoton rypistys. Kuinka paljon on bensaa tankissa?

Jesperi Kotkaniemi
Jesperi Kotkaniemi. Vincent Ethier/Icon Sportswire/AOP

Vancouverista vapautui Markus Granlund, mutta kuten Armialla ja Lehkosella, myös Gralundilla loppuu NHL-sopimus. Yle Urheilun tietojen mukaan Canucksin suomalaissentteri ei silti ole ainakaan vielä sulkenut pois mahdollisuutta liittyä MM-leiritykseen. Näiden lisäksi tarjolla on Henrik Borgströmin ja Henri Jokiharjun kaltaisia pelaajia, sikäli, kun he maajoukkuejohtoa kiinnostavat.

Pääasiassa Leijonien toivo lepää siis Barkovissa ja Koskisessa, jotka olisivat Suomen joukkueelle erittäin tärkeitä palasia omille pelipaikoilleen – vieläpä kokeneita sellaisia.

Lue myös:

"Fanimme ja me odotimme paljon enemmän" – Buffalo Sabresin päävalmentajalle näytettiin ovea

Barkov saa uuden NHL-valmentajan – "Tarpeellinen ensimmäinen askel nuorelle joukkueelle"

Historialliset pistekarkelot! Tässä ovat NHL-kauden parhaat suomalaiset

Nikita Kutsherovin pistesaalis mykistää – yli 20 suomalaista pääsi NHL-pudotuspeleihin

Suomalaiset juhlivat maaleilla NHL:n runkosarjan päätöskierroksella, Barkov teki seuraennätyksen – katso pudotuspeliparit täältä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat