Lentopalloliitossa kuohuu – Nyt irtisanoutui huippu-urheilun hallintopäällikkö: "Huippuosaajien tiimi ympäriltäni on murtunut"

Suomen Lentopalloliiton huippu-urheilun hallintopäällikkö Jaana Laurila on ilmoittanut maanantaina irtisanoutumisestaan.

lentopallo
Jaana Laurila poseeraa kameralle.
Jaana Laurila jättää Lentopalloliiton.Lehtikuva

Suomen Lentopalloliiton huippu-urheilun hallintopäällikkö Jaana Laurila on irtisanoutunut tehtävästään. Lähes 15 vuotta liitossa toiminut Laurila ilmoitti asiasta henkilöstölle maanantaina.

– Irtisanoutumiseni linkittyy muiden Lentopalloliiton avaintoimijoiden ratkaisuihin jättää liitto. Huippuosaajien tiimi ympäriltäni on murtunut ja koen, että nykytilanteessa minulla ei ole enää edellytyksiä hoitaa työtäni sillä tasolla, jota menestyminen kansainvälisessä huippu-urheilussa vaatii, Laurila perustelee.

Laurila kertoo pohtineensa päätöstään viikkojen ajan. Taustalla ovat Lentopalloliiton viimeaikaiset tapahtumat.

Lentopalloliiton toimitusjohtajana vuodesta 2015 toiminut Keijo Säilynoja irtisanottiin tehtävästään maaliskuun 27. päivä. Pari päivää myöhemmin liiton varatoimitusjohtaja Päivi Harri irtisanoutui. Myös Suomen miesten lentopallomaajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo jätti Suomen, kun hän siirtyi Venäjän miesten maajoukkueen johtoon.

– Toimitusjohtaja Säilynoja ja varatoimitusjohtaja Harri olivat minulle hallinnollisesti suurimmat tukipilarit. Totta kai avaintekijöiden lähtö vaikutti päätökseeni, Laurila kertoo Yle Urheilulle.

– Köpin (Sammelvuo) lähtö oli minulle todella iloinen asia. Olen äärimmäisen iloinen ja ylpeä hänen urakehityksestään eikä hänen lähtönsä aiheuttanut minulle lähtöpäätöstä. Toki toivon, että uuden päävalmentajan valinta olisi edennyt nopeammin ja ammattimaisemmin.

Sammelvuon lähtöpäätös on varmistunut jo maaliskuun lopussa. Uuden päävalmentajan valinnasta vastaa liiton hallitus.

Laurila on vastannut lentopalloliitossa sekä lentopallon että beach volleyn aikuisten maajoukkueiden budjeteista, leirityksistä ja ohjelmasta. Lisäksi hän on toiminut miesten maajoukkueen joukkueenjohtajana.

Roolitus kaipaa selkeyttämistä

Laurilan mukaan suomalainen lentopallo on nostettu viimeisen 20 vuoden aikana kansainväliselle huipulle ja sen taustalla on iso joukko osaajia.

– Toivon, että tämä menestystarina saa jatkoa. Se edellyttää, että organisaatio, roolit ja vastuut sen sisällä saadaan nopeasti sellaiseen kuntoon, että kaikilla työntekijöillä on edellytykset jaksamiseen ja onnistumiseen, Laurila viestittää.

Irtisanoutumiseen ei liity uutta työpaikkaa tai urasuunnitelmaa.

– Lentopalloliiton nykyisessä toimintaympäristössä jatkaminen olisi edellyttänyt luopumista omista periaatteistani, joten kyseessä on myös arvovalinta.

Lue myös:

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja jää pois tehtävästään – vahvistaa tiedon Yle Urheilulle

Säilynoja lähtee Lentopalloliitosta kahden vaisun talousvuoden jälkeen – Puheenjohtaja: Emme halua olla täysin tyytyväisiä noihin lukuihin Tuomas Sammelvuon Venäjä-sopimuksen taustalta paljastui mielenkiintoinen kuvio: Suomi on tällä hetkellä tyhjin käsin, vaikka päästi päävalmentajansa lähtemään

Tuomas Sammelvuon uusi huippupesti on tuulinen – kommentoi sopimuksensa pykälää: "Paljon ratkaisee, tuleeko Venäjän ministeriöstä positiivinen vai negatiivinen lausunto"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat