Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Loukkaantumisesta toipunut Meeri Räisänen kommentoi poisjääntiään MM-kisoista: "Tämä oli valmennuksen päätös"

Maalivahti Meeri Räisänen joutui katsojan rooliin jääkiekon MM-kisoissa Espoossa.

Jääkiekon naisten MM 2019
Meeri Räisänen, Naisleijonat
Meeri Räisänen on ollut Naisleijonien vakiokasvo.Jaakko Stenroos/AOP

Maalivahti Meeri Räisänen hamusi tiukasti paikkaa Naisleijonien MM-joukkueeseen, mutta joutui tällä kertaa tyytymään katsojan rooliin.

Räisänen loukkasi polvensa tammikuun puolivälissä, kun pelaaja kaatui ottelussa rajusti hänen päälleen. Räisänen kuntoutti polveaan intensiivisesti Rovaniemellä Lapin urheiluopiston ja Liikuntaklinikan kuntoutusmallin mukaisesti.

Räisänen vieraili Suomi-Sveitsi-ottelun aikana Yle Urheilun studiossa ja kertoi olevansa pelikunnossa.

– Kuntoutusjakso meni tosi hyvin ja pari viikkoa sitten pelasin taas. Olin niin sanotusti pelikuntoinen. Tämä oli valmennuksen päätös, Räisänen sanoi viitaten MM-valintoihin.

Päivän ottelua seurannut Räisänen huomautti, että rebound-peli on merkittävässä osassa Sveitsin kaltaista joukkuetta vastaan pelattaessa.

– Kansainvälisissä peleissä 80 % sitä henkistä pelaamista. Paljon on hyviä teknisiä maalivahteja, joten se on sitten sitä voittavaa ja henkistä pelaamista.

Räisänen pelasi kuluneen kauden NWHL:ssä Hartford Whalen joukkueessa. Otteluita ei viiden joukkueen sarjassa kertynyt paljoa, mutta ne olivat Räisäsen laadukkaita.

– Meillä ei ollut maajoukkuevahvistuksia, joten sai ottaa kuteja kunnolla kiinni ja pelit olivat intensiivisiä. Omasta mielestäni menin eteenpäin ja nautin peleistä.

Hän vertaisi liigapelejä kansainvälisiin peleihin, jossa pelin tempo, maalivahdin sijoittuminen ja pelin lukeminen ovat isoja asioita.

Suomen ja Pohjois-Amerikan maalivahtivalmennuksessa on Räisäsen mielestä eroja. Siinä missä Suomessa keskitytään paljon kiekkokontrolliin ja tekniikkaan, Pohjois-Amerikassa keskitytään muun muassa siihen, missä maalivahdin kannattaa olla vedon lähtiessä.

– Yhdysvaltalaiset ja kanadalaiset maalivahdit eivät ole niin teknisiä, mutta siellä voi pärjätä hyvin, jos osaa lukea peliä ja sijoittua oikein.

Juuri MM-kisojen alla tuli uutinen, että NWHL:n kilpaileva sarja CWHL lopettaa toimintansa. Räisänen sanoi odottavansa varsin kiinnostuneena, mitä liigarintamalla tapahtuu.

– Toivottavasti tulee yksi kunnon liiga, jota NHL lähtisi tukemaan ja saadaan kaikki maailman parhaat pelaajat mukaan, Räisänen kommentoi.

Lue myös:

Nuoret haastajat odottavat jo tilaisuutta syrjäyttää Suomen huippumaalivahti Noora Räty — asiantuntija toivoo Sveitsi-pelin maalille Eveliina Suonpäätä

USA:n naisten kiekkoliigan joukkueita Kanadaan

Huippusarjan lopettaminen jättää maailman parhaita jääkiekkoilijoita tyhjän päälle – mukana myös Suomen MM-kisoissa loistavia tähtiä: "Se on katastrofi"

Naisleijonien MM-kotikisojen joukkue nimetty – nuoret superlupaukset mukana, Räisänen ei toipunut pelikuntoon

Tanja Poutiainen-Rinne toi Suomeen kuntoutusmallin Kroatiasta – kotikisoihin mielivä kiekkomaalivahti hikoili tehotreeneissä 12 tuntia päivässä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat