Suomen ykkösketju piti välipäivänä palaverin – lopputuloksena murskajaiset Kanada-pelin aattona: "Jonkun pitää mennä maalille ja tehdä likainen työ"

Naisleijonien ykkösketju avasi maalihanat sopivaan aikaan.

Susanna Tapani teki turnausken ensimmäisen maalinsa Sveitsiä vastaan. Kuva: Tomi Hänninen

Kahdessa ensimmäisessä Suomen pelissä puheenaiheeksi nousi nuorisoketjun maali-iloittelu ja joukkueen kantaminen. Kärkiketjujen tehoja ehdittiin jo hetki odotella, mutta Sveitsiä vastaan alkoi rytistä todenteolla.

Naisleijonat kaatoi Sveitsin tylysti 6–2. Maaleista neljä teki Suomen ykkösketju, jonka muodostavat Michelle Karvinen, Riikka Sallinen ja Susanna Tapani.

Ketsuppipullon ravisti auki Tapani, joka toi Suomen tasoihin ensimmäisessä erässä.

– On kiva tehdä maaleja. Elämme kaikki kolme hyökkäyspelistä, mutta minusta meillä on ollut hyvä fiilis kahdessa ensimmäisessäkin pelissä, Tapani kommentoi ottelun jälkeen.

Elisa Holopaisen, Viivi Vainikan ja Sanni Hakalan ketju on ollut hyvin esillä turnauksen ensimmäisissä otteluissa. Kuva: Emil Hansson/AOP

Vaikka tehoja jouduttiin odottamaan kolmanteen peliin, on ketju ollut Tapanin mukaan koko ajan luottavainen omaan tekemiseensä. Kolmikko on ollut yhdessä useissa arvokisoissa, joten toisten liikkeet tunnetaan hyvin.

Ennen Sveitsi-peliä ykkösvitja piti kuitenkin palaveria siitä, miten maalien makuun päästään MM-kotikisoissa.

– Lisäsimme suoraviivaisuutta ja maskipelaamista. Sitä kautta alkoi tulla maalipaikkoja enemmän.

Koko ykkösketjun kolmikko on kiekollisesti todella taitava. Toisaalta, se on ollut myös tehottomuuden lähde aiemmissa otteluissa.

– Me kaikki haemme ehkä vähän liikaa tyhjiin maalipaikkoihin. Siten olemme olleet tosi samoissa paikoissa, mikä johtuu siitä, että olemme kaikki tosi samanlaisia pelaajia. Jonkun pitää mennä maalille ja tehdä likainen työ, Tapani sanoi.

Kanadan kaatoon kovalla itseluottamuksella

Ykkösketjussa palaset loksahtivat kohdalleen sopivaan aikaan, sillä tiistaina Suomi kohtaa iltapelissä Kanadan.

Suomen ketjuista kolme on päässyt maaleille kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Naisleijonien kolmosketju on vielä ilman maalia. Tosin Annina Rajahuhta toimitti kiekon maaliin jo Sveitsiä vastaan, mutta osuma oli luistimella tehty ja maali siten hylättiin.

Onnistumisia vaaditaan laajalta rintamalta tiistaina.

– Maaleista saa tosi paljon itseluottamusta. Kamalan monella maalla ei ole neljää ketjua, jotka pystyvät tekemään maaleja. Se on meidän vahvuutemme tänä vuonna, Tapani sanoi.

Kanada pelaa vielä maanantai-iltana Venäjää vastaan, joten Suomi saa hieman enemmän toipumisaikaa tiistaiseen kohtaamiseen.

Sveitsi-ottelusta Tapanilla jäi vielä reilusti energiaa talteen.

– Olisimme voineet pelata vielä vaikka toisen pelin tähän putkeen. On hyvä, että saimme ehkä hieman säästeltyä huomisellekin. Siellä pitää jalan liikkua vielä kovempaa kuin tänään.

Nyt meillä on vielä paremmat mahdollisuudet taistella jopa lohkon kakkossijasta.

Susanna Tapani

Suomi on onnistunut voittamaan Kanadan vain kerran naisten arvokisoissa.

Tapani on luottavainen sen suhteen, että kiekkomahti voi kaatua tiistaina. Sitä varten hyökkäyspelin pitää pysyä vähintään yhtä terävänä kuin maanantaina ja puolustuspäässä merkkausvirheet pitää saada pois.

– Olemme pystyneet parantamaan aika paljon ensimmäisestä pelistä. Nyt meillä on vielä paremmat mahdollisuudet taistella jopa lohkon kakkossijasta.

Voittamalla Kanadan varsinaisella peliajalla Suomi sijoittuisi lohkonsa toiseksi ja saisi näin helpomman vastuksen puolivälierään kuin lohkon kolmossijalla.

Suomi ja Kanada kohtaavat tiistaina kello 19.30. Ottelu nähdään suorana TV2:ssa kello 19.15 alkavassa lähetyksessä.

Lue myös: