Suora

  • Urheilustudio 6.12.
  • Alppihiihdon MC: Santa Caterina, miesten suurpujottelun 1. lasku
  • Santa Caterina, miesten suurpujottelu, 1. lasku
  • Rallin MM Monza - EK 15 - live
  • Urheilustudio 6.12.
  • Monza, EK 15
  • Urheilustudio 6.12.
  • Urheilustudio: Rallin MM
  • Monza, Power Stage live
  • Monza, Power Stage live

Titta Heikkilän asianajaja kertoo vapauttavasta päätöksestä: "Minkäänlaisille seuraamuksille ei ole perusteita"

Petteri Sotamaa sanoo Yle Urheilulle, että Titta Heikkilä sai Voimisteluliiton kurinpitovaliokunnalta vapauttavan päätöksen perusteellisen käsittelyn jälkeen.

urheilu
Titta Heikkilä
Titta Heikkilä on valmentanut Minetit kahdesti joukkuevoimistelun maailmanmestariksi.Vesa Moilanen/Lehtikuva

Voimisteluvalmentaja Titta Heikkilän asianajaja Petteri Sotamaa kertoo Yle Urheilulle, että Heikkilä on saanut Voimisteluliiton kurinpitovaliokunnan käsittelyn jälkeen vapauttavan päätöksen.

Urheilulehti teki (siirryt toiseen palveluun) palkitun valmentajan valmennusmetodeista laajan jutun marraskuussa. Jutussa kerrottiin Heikkilän pelotelleen ja nöyryyttäneen nuoria voimistelijoita. Hänen myös sanottiin painostaneen valmennettaviaan laihduttamaan.

Voimisteluliiton sääntöjen mukaan kurinpitovaliokunnalla oli mahdollista antaa valmentajalle epäeettisestä käytöksestä vapauttava päätös, huomautus, varoitus tai 6-24 kuukauden toimitsijakielto.

– Riippumattomista lakimiehistä koostuva valiokunta on yksimielisesti katsonut erittäin perusteellisen käsittelyn jälkeen, että minkäänlaisille seuraamuksille ei ole perusteita, Sotamaa avaa Yle Urheilulle.

Sotamaan mukaan prosessi oli perusteellinen ja se sisälsi useampia suullisia käsittelyjä.

– Tämä oli Titta Heikkilälle erittäin raskas käsittely, mutta päätös oli kokonaisuudessaan vapauttava, Sotamaa sanoo.

– Vapauttava päätös tuli sen takia, että Titta Heikkilän ei katsottu syyllistyneen mihinkään sääntöjenvastaiseen menettelyyn.

Voimisteluliitto pyysi loppuvuodesta Heikkilän toiminnasta selvityksen Suomen urheilun eettiseltä keskukselta SUEKilta.

Selvityksen perusteella Voimisteluliiton hallitus päätti helmikuun puolivälissä käynnistää liiton sisäisen kurinpitomenettelyn Heikkilän toiminnasta.

– Epäilys vahvistui niin, että epäasiallista käytöstä on todennäköisesti tapahtunut ja silloin on parasta, että asiantuntijat ottavat siihen kantaa, Suomen Voimisteluliiton puheenjohtaja Kaisa Vikkula sanoi Yle Urheilulle helmikuussa.

Tiistaina liiton kurinpitovaliokunnan päätöksen jälkeen Vikkula kieltäytyi kommentoimasta vapauttavaa päätöstä liiton sääntöihin vedoten. Sääntöjen mukaan vain toimitsijakielto on sellainen seuraamus, joka Voimisteluliiton pitää julkistaa.

Lue lisää:

Kurinpitovaliokunta teki päätöksensä – voimisteluvalmentaja Titta Heikkilä vahvistaa Yle Urheilulle: päätös oli vapauttava

Voimisteluvalmentaja Titta Heikkilää uhkaa jopa kahden vuoden toimitsijakielto: "Epäasiallista käytöstä on todennäköisesti tapahtunut"

Rajua kritiikkiä valmennusmetodeistaan saaneen Titta Heikkilän toiminnasta käynnistetään Voimisteluliiton kurinpitomenettely

Kohuvalmentaja Titta Heikkilän valmennusmetodit tutkitaan – "Haluamme kantaa vastuuta ja rauhoittaa tilanteen"

Voimisteluliitto teettää valmennuskulttuurista ulkopuolisen selvityksen: ”Jokaisen tulee voida tuntea olonsa turvalliseksi”

Anoreksiaan 14-vuotiaana sairastunut joukkuevoimistelija selvisi vaarallisesta kierteestä – “Nyt tajuan, kuinka sairasta oli, että terveysongelmaista tikkulaihaa tyttöä kehuttiin”

Tamperelaisseuran entinen pomo kertoo, miksi rankkaa kritiikkiä saaneen valmentajan toimintaan oli pakko reagoida – "Ongelmia oli siinä, miten urheilevalle lapselle puhutaan ja miten hänen ihmisarvonsa nähdään"

Voimisteluliitto vastustaa epäasiallista käytöstä, mutta vaikenee kohuvalmentajan toiminnasta: "En ole ollut seuraamassa hänen valmennustaan"

Urheilulehti: Palkittu valmentaja on nöyryyttänyt ja pelotellut nuoria voimistelijatyttöjä – maailmanmestaruuksien taustalla rajut valmennusmetodit

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat