1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. voimistelu

Epäeettisistä valmennustavoistaan kritisoitu Titta Heikkilä kommentoi tuoretta kurinpitovaliokunnan päätöstä: "Olo on helpottunut"

Yle Urheilu tavoitti Bulgarian Sofiassa tällä hetkellä olevan Titta Heikkilän kommentoimaan tuoretta Voimisteluliiton kurinpitovaliokunnan päätöstä.

Titta Heikkilä Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Epäeettisistä valmennustavoistaan epäilty Titta Heikkilä sai Voimisteluliiton kurinpitovaliokunnalta tänään vapauttavan päätöksen.

Heikkilä on paraikaa Bulgarian Sofiassa yhdessä henkilökohtaisen valmennettavansa Jouki Tikkasen kanssa. Paikkakunnalla käydään perjantaista lähtien rytmisen voimistelun maailmancupin kilpailu.

— Olo on helpottunut, kun tämä monta kuukautta kestänyt prosessi on päättynyt, Heikkilä viestitti Yle Urheilulle.

— Käsittely on vienyt paljon aikaa ja näin kesken kilpailukauden se on ajoittain ollut myös henkisesti erittäin raskasta. Olen todella iloinen, että saan nyt keskittyä täysillä tuleviin kilpailuihin urheilijoiden kanssa.

Voimisteluliitto tiedotti tänään kurinpitomenettelyn päättymisestä, mutta vaikeni tiedotteessaan siitä, saiko Heikkilä toiminnastaan mitään sanktioita. Liiton hallituksen puheenjohtaja Kaisa Vikkula ja kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja Kristiina Rintala kieltäytyivät kertomasta päätöksestä sääntöihin vedoten.

Vapauttavan päätöksen Yle Urheilulle vahvisti ensin Heikkilä ja sitten asianajaja Petteri Sotamaa.

— Riippumattomista lakimiehistä koostuva valiokunta on yksimielisesti katsonut erittäin perusteellisen käsittelyn jälkeen, että minkäänlaisille seuraamuksille ei ole perusteita, Sotamaa avasi käsittelyä.

Heikkilän valmennusmetodit nousivat otsikoihin Urheilulehden julkaistun laajan artikkelin myötä. Heikkilän on kuvailtu haukkuneen ja nöyryyttäneen Minettien voimistelijoita. Heikkilän kerrottiin myös painostaneen valmennettaviaan laihduttamaan. Urheilulehden mukaan kolme Heikkilän valmentamaa tyttöä sairastui anoreksiaan kaudella 2011–2012.

Lue myös:

Titta Heikkilän asianajaja kertoo vapauttavasta päätöksestä: "Minkäänlaisille seuraamuksille ei ole perusteita"

Kurinpitovaliokunta teki päätöksensä – voimisteluvalmentaja Titta Heikkilä vahvistaa Yle Urheilulle: päätös oli vapauttava

Suomalaiset jälleen mitaleilla joukkuevoimistelun maailmancupissa – Minetit paransi hienosti finaalipäivänä

Voimisteluvalmentaja Titta Heikkilää uhkaa jopa kahden vuoden toimitsijakielto: "Epäasiallista käytöstä on todennäköisesti tapahtunut"

Kohuvalmentaja Titta Heikkilän valmennusmetodit tutkitaan – "Haluamme kantaa vastuuta ja rauhoittaa tilanteen"