Naisleijonat hävisi kaksinkamppailut ja aloitukset – turnauksen huonoin peli sattui Kanadaa vastaan: "Peli oli aika rummutusta"

Suomi kaatui lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Kanadaa vastaan selvin 6–1-lukemin.

Jääkiekon naisten MM 2019
Noora Räty
Tomi Hänninen

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen pelaajat lähtivät MM-kotikisoihin suurin odotuksin. Espoossa Naisleijonat halusi tehdä historiaa ja kaataa pohjoisamerikkalaisjoukkueet.

Lohkon ensimmäinen ottelu Yhdysvaltoja vastaan näytti kaksi erää hyvältä Suomen kannalta. Tiistaina Kanada kuitenkin käveli Suomen yli tylysti 6–1-lukemin.

Suurimmiksi kompastuskiviksi nousivat hävityt kaksinkamppailut ja heikot aloitukset erityisesti omassa puolustuspäässä.

– Peli oli aika rummutusta. Tietysti asiaa ei auttanut se, että emme voittaneet varmaan yhtään aloitusta puolustuspäässä. Silloin kiekko oli automaattisesti Kanadalla. Se on osa-alue, jota pitää parantaa, maalivahti Noora Räty kommentoi ottelun jälkeen.

Räty ehti torjua Suomen maalilla 26 kertaa, ennen kuin hän jätti kaukalon toisessa erässä varotoimenpiteenä. Maalille luistellut Eveliina Suonpää urakoi reilun 24 minuutin aikana 17 torjuntaa tililleen.

Turnauksen heikoin ottelu

Kanadaa vastaan Suomen hyvät hetket olivat harvassa.

– Tänään emme olleet parhaimmillamme. Yleensä olemme olleet kaksinkamppailuissa aika vahvoja, mutta tänään Kanada voitti ne ihan sata–nolla. Sitä kautta he pitivät kiekkoa, emmekä me päässeet oikeastaan ollenkaan kiekolle, Susanna Tapani sanoi.

Vaikka lohkovaiheen viimeiseen otteluun sattui Suomen ylivoimaisesti heikoin esitys, antoi Tapani tunnustusta myös Kanadan suuntaan. Vaahteralehtipaidat pelasivat ehjän, hyvän ottelun.

Pelaajiensa kanssa samoilla linjoilla oli myös Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen.

– Kaksinkamppailut pitää voittaa, jos haluaa pärjätä lätkäpelissä. Me puolustimme omaa aluetta pätkittäin hyvin, mutta kun emme voittaneet kaksinkamppailuita, emme päässeet alueelta ulos tai kun lopulta pääsimme, ei ollut jalkaa hyökätä.

Mustonen jakoi kunniaa Kanadalle myös Suomea paremmasta luistelusta. Joukkue tikkasi askissa valtavaa vauhtia, vaikka Kanada pelasi vielä maanantaina iltapelin Venäjää vastaan.

– Tänään emme kamppailleet voitosta. Tuollaisen jyrän alle ei voi jäädä 40 minuutiksi. Silloin ei voita.

Vaikka lukemat olivat tylyt, eivät pelaajat tai Mustonen olleet huolissaan siitä, miten kelkka käännetään puolivälieriin.

Hyvinä osa-alueina Suomen ottelussa oli Kanadaa vastaan alivoima ja varsinkin ottelun alussa mallikkaasti pyörinyt ylivoima..

– Meillä oli ylivoimalla hyvät paikat alussa. Ne paikat pitää vain käyttämään, hanakasti ylivoimalla laukonut Jenni Hiirikoski sanoi.

Lue myös:

Räty tuli vaihtoon varotoimenpiteenä – loukkaantuneiden hyökkääjien kohtalo on mysteeri: "Näytti siltä, että tuli tämän viikon toinen aivotäräys"

Naisleijonat jäi Kanadan jalkoihin – Karvinen ja Rajahuhta jättivät ottelun kesken loukkaantumisen takia, Räty luisteli aristellen vaihtoon

Presidentti Tarja Halonen seurasi Naisleijonien peliä kaukalon laidalta: "On se nopeaa"

Ruotsi-kiekon suurkatastrofi on viimeinen herätys naapurimaalle – "Luultiin aiemmin, että ollaan pohjalla, mutta nyt ollaan todellakin pohjalla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat