Lentopalloliitto nimesi uuden toimitusjohtajan – entinen maajoukkuepelaaja tarttuu ohjaksiin

Seppo Siika-aho tulee Lentopalloliiton toimitusjohtajaksi irtisanotun Keijo Säilynojan tilalle.

lentopallo
Seppo Siika-aho, Lentopalloliiton toimitusjohtaja 1.5. 2019 alkaen
Seppo Siika-aho aloittaa toimitusjohtajana 1. toukokuuta.Lentopalloliitto

Suomen Lentopalloliiton hallitus on nimennyt uudeksi toimitusjohtajaksi Seppo Siika-ahon, liitto tiedottaa. Siika-aho aloittaa toimitusjohtajana 1. toukokuuta.

Siika-aho, 49, on entinen miesten lentopallon A-maajoukkueen pelaaja. Tällä hetkellä hän toimii helsinkiläisen lentopalloseura PuMa-Volleyn puheenjohtajana ja juniorivalmentajana sekä Etelä-Suomen Lentopallon hallituksessa. Siika-aho on ollut Lentopalloliiton hallituksen jäsen vuosina 2006–2009 ja vuonna 2010 varapuheenjohtaja.

– Tähän työhön Lentopalloliitossa minulla on iso intohimo. Sen ehkä huomasi parhaiten siitä, että mikään isokaan työpaikka ei ole jännittänyt minua näin paljon, Siika-aho kertoo tiedotteessa.

Siika-aho tulee toimitusjohtajaksi tilanteessa, jossa liiton hallinnossa on tapahtunut isoja muutoksia.

Vuodesta 2015 toimitusjohtajana ollut Keijo Säilynoja irtisanottiin maaliskuun lopulla. Pian sen jälkeen varmistui miesten maajoukkueen päävalmentajan Tuomas Sammelvuon siirtyminen Venäjän miesten maajoukkueen peräsimeen. Varatoimitusjohtaja Päivi Harri ja lähes 15 vuotta liitossa työskennellyt huippu-urheilun hallintopäällikkö ja miesten maajoukkueen joukkueenjohtaja Jaana Laurila puolestaan irtisanoutuivat alkuviikosta.

– Lentopalloliitossa on tapahtunut paljon henkilövaihdoksia lyhyessä ajassa. Tämä on nyt paikka, missä asioita voi miettiä tuoreella tavalla, mutta samaan aikaan täytyy pitää katse pallossa ja huolehtia siitä, että tärkeät asiat tulevat hoidettua, Siika-aho toteaa ja kertoo myös aikomuksestaan keskustella sekä nykyisten että liitosta lähteneiden työntekijöiden kanssa.

Siika-aho aloittaa virallisesti toukokuun alussa, mutta on saanut nykyiseltä työnantajaltaan suostumuksen hoitaa liiton asioita joustavasti aikaisemminkin. Yksi kiireisistä asioista on miesten maajoukkueen uuden päävalmentajan nimeäminen.

– Oma työurani on ollut hyvin pitkä ja samalla tavallaan monimuotoinen koulutus tähän toimitusjohtajan tehtävään. Työssäni on usein ollut kyse muutosjohtamisesta ja toiminnan kehittämisestä. Työuraltani löytyy paljon hyvin erilaisia asioita, joita pystyy hyödyntämään tässä työssä, Siika-aho summaa.

Lue myös:

Lentopalloliitossa kuohuu – Nyt irtisanoutui huippu-urheilun hallintopäällikkö: "Huippuosaajien tiimi ympäriltäni on murtunut"

Hallintopäällikkö Jaana Laurilan lähtö kirpaisee lajin sisällä – Yle Urheilun asiantuntija kommentoi Lentopalloliiton toimintaa: "Kaikki on ollut todella levällään"

VaLePa nappasi toisen finaalikiinnityksen – Sivula sivussa ainakin toistaiseksi maajoukkueesta: "Ei minulle kukaan ole soittanut maajoukkueesta ja kertonut, mitä siellä tapahtuu"

Tuomas Sammelvuon Venäjä-sopimuksen taustalta paljastui mielenkiintoinen kuvio: Suomi on tällä hetkellä tyhjin käsin, vaikka päästi päävalmentajansa lähtemään

Nyt se on varmaa! Tuomas Sammelvuo Venäjän maajoukkueen päävalmentajaksi – sopimus allekirjoitettu tänään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat