Suora

  • Elävä arkisto esittää

VaLePa voiton päässä mestaruudesta – Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa luottaa omiinsa: "Uskon siihen kuin vuori, että käännämme vielä sarjan"

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa VaLePa vei finaalisarjan kolmannen ottelun Ettaa vastaan erin 3–1.

lentopallo
VaLePa
VaLePa voitti Ettan kotonaan 3–1. Urpo Sivula oli kotijoukkueen tehokkain 19 pisteellä. Tomi Hänninen/Yle

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa VaLePa tarrasi tiukasti kiinni mestaruuteen, kun se nappasi finaalisarjan kolmannen voiton Ettaa vastaan erin 3–1 (25–22, 19–25, 25–22, 25–22).

Ettan kova taistelu riitti lopulta vain yhteen erävoittoon, vaikka oululaiset haastoivat mainiosti hallitsevan mestarin ja pelasivat sarjan parhaan pelinsä. VaLePa puolestaan sortui yllättävän moniin virheisiin.

– Tiesimme etukäteen, että sarjasta tulee vaikea. Ensimmäinen ottelu meni nopeasti, toinen ottelu Oulussa oli todella vaikea ja nyt täällä he pelasivat vielä paremmin. On selvää, että meidän täytyy tehdä yhä enemmän töitä, jotta voimme viedä mestaruuden, VaLePan päävalmentaja Radovan Gacic sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Meille voitto oli todella tärkeä, koska nyt meillä on Oulussa kolmen voiton johtoasema ja voimme ottaa rennommin.

Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa oli VaLePan kolmen voiton johtoasemasta huolimatta vakuuttunut, että oululaiset onnistuvat kääntämään sarjan.

–Olen äärimmäisen ylpeä joukkueesta. Nyt olemme tasoissa ja alamme kääntää näitä pelejä, Kuoksa sanoi.

– Olemme pelillisesti päässeet aika lailla VaLePan kanssa samalle tasolle. Mitä pidemmälle sarja menee, uskon siihen kuin vuori, että käännämme vielä sarjan.

Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa. Seuraava ratkaiseva ottelu on viikon päästä Oulussa.

Lue myös:

VaLePa nappasi toisen finaalikiinnityksen – Sivula sivussa ainakin toistaiseksi maajoukkueesta: "Ei minulle kukaan ole soittanut maajoukkueesta ja kertonut, mitä siellä tapahtuu"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat