Suora

  • Elävä arkisto esittää

Oskar Kirmes ja Elias Koski selvisivät ottelun finaaliin telinevoimistelun EM-kilpailuissa

Emil Soravuo saavutti permannolla ennätyspisteensä ja on varasijalla finaaliin.

voimistelu
Oskar Kirmes
Lehtikuva/Jussi Nukari

Espoon Telinetaitureiden Oskar Kirmes ja Voimisteluseura Helsingin Elias Koski selvisivät ottelun finaaliin telinevoimistelun EM-kilpailuissa Puolan Szczecinissa.

Molemmat suoriutuivat keskiviikon karsinnasta hyvin, mutta parannettavaa jäi perjantain finaaliin. Kirmes oli 18:s pistein 80,198 ja Koski 24:s pistein 78,931.

–Alku oli ihan painajaismainen, tipuin aloitustelineellä nojapuilla heti ensimmäisen liikkeen. Sain kuitenkin hyvin kasattua itseni ja ajatukseni ja loppukisa sujui todella hyvin. Hyvillä fiiliksillä lähden perjantain finaaliin, ainakin pisteellä olisi mahdollisuus kiriä pisteitä, Koski sanoi Suomen Voimisteluliiton tiedotteessa.

Kirmes oli permanto- sekä rengassarjaansa hieman pettynyt.

– Ihan perussuoritukset tänään, en ole kovin tyytyväinen, virheitä löytyi vielä. Etenkin permannolla lähdin tavoittelemaan telinefinaalia, joka jäi nyt haaveeksi. Yli 80 pistettä on kuitenkin ottelusta hyvä tulos, mutta tästä lähdetään vielä perjantaina parantamaan finaaleihin, Kirmes kommentoi.

Edellisen kerran miesten kuusiottelun finaalissa on nähty kaksi suomalaismiestä vuonna 2004. Tällöin Jani Tanskanen ja Sami Aalto voimistelivat Sloveniassa sijoille 13 ja 16.

Espoon Telinetaitureiden Emil Soravuo teki permannolla uudet ennätyspisteet 14,366. Hän on nyt toisella varasijalla finaaliin.

Lue myös:

Emil Soravuo ylsi ennätyspisteisiinsä EM-permannolla ja on varasijalla finaaliin – "Sarja osui nappiin"

Lähteet: Suomen Voimisteluliiton tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat