1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Mestarien liiga

Manchester United taipui kotonaan Barcelonalle, Ajax ja Juventus tyytyivät tasapeliin

Reisivammasta toipunut Ronaldo puski Juventuksen ainokaisen.

David Neres juhli tasoitusmaaliaan. Kuva: AOP

Jalkapallon Mestarien liigan puolivälierissä Ajax jäi kovasta taistelusta huolimatta 1–1-tasapeliin kotikentällään Juventusta vastaan.

Vieraat saivat ensimmäiselle jaksolle unelmapäätöksen, kun pari viikkoa reisivamman vuoksi sivussa ollut Ronaldo puski vieraat 1–0-johtoon 45 peliminuutilla.

Ajaxin kopissa maalista ei lannistuttu. Toinen puoliaika oli ehtinyt vanheta vasta puoli minuuttia, kun David Neres tasoitti pelin 1–1:een upealla vedolla. Juventuksen Douglas Costalla oli paikka ratkaista ottelu loppuminuuteilla, mutta brasilialainen ampui tolppaan.

Stadionin ulkopuolella kannattajat pitivät poliisin kiireisenä. Amsterdamin poliisi kertoi pidättäneensä yli 100 Juventuksen kannattajaa ja poliisi joutui turvautumaan myös vesitykkeihin.

Kannattajat pitivät poliisin kiireisenä. Kuva: AOP

Toisessa puolivälieräottelussa Barcelona otti Manchester Unitedista 1–0-vierasvoiton ottelun 10 minuutilla syntyneellä maalilla. Lionel Messin kääntö tavoitti maalille juokseen Luis Suarezin, jonka pusku upposi United-puolustaja Luke Shaw'sta maaliin. Linjatuomari näytti paitsiota, mutta maali hyväksyttiin lyhyehkön videotarkastuksen jälkeen. Se jäi myös ottelun ainoaksi.

Joukkueet pelaavat puolivälierien toisen osaottelun jo ensi viikon tiistaina.

Lue myös:

Tottenham järjesti jymy-yllätyksen Lontoon illassa – kaatoi Manchester Cityn Mestarien liigassa

Jari Litmanen: Ajaxin koneistossa paljon samaa kuin seuran huippuvuosina 90-luvulla – ja se pistää Juventuksen koville