Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Yksi Patrik Laineen maali on laiha lohtu vuoden 2019 parasta NHL-joukkuetta vastaan – käsittämättömän nousun arkkitehti viimeisenä esteenä

St. Louis ei ole vuoden 2019 paras NHL-joukkue sattumalta, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä.

urheilu
St. Louis
St. Louis etenee kovaa vauhtia seuraavalle kierrokselle, jos Winnipeg ei laita rivejään kasaan.Getty Images

WINNIPEG. Niinhän siinä sitten kävi, että St. Louis Blues hiljensi Winnipegin pahamaineisen hornankattilan NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa. Ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin ei Bluesille oikeastaan tullut kunnolla edes hiki ottelussa, jonka se voitti 2–1-lukemin.

Toki Winnipeg ajoi Bluesin ajoittain vahvastikin nurkkaan fyysisyydellään, mutta Jetsin kovuus ei koskaan oikeastaan konkretisoitunut tuloksen, ei edes laadukkaiden maalipaikkojen muodossa. Winnipeg, jonka pitäisi olla kotijoukkueena liigan eliittiä – varsinkin pudotuspeleissä – hävisi Natural Stat Trickin mukaan vaaralliset maalipaikat keskiviikkona lukemin 5–6.

Winnipegistä on puhuttu sarjan alla etenkin rajan pohjoispuolella, ja myös Suomessa, loputtomiin. Winnipegin kärkiketjun ongelmat sitä ja Patrik Laineen maaliton putki tätä. Pelaako Josh Morrissey tai Brandon Tanev ja millaisen panoksen joukkue saa Dustin Byfuglienilta ja niin edelleen.

Mitä jos kääntäisimme katseen hetkeksi kaukalon toiseen päähän?

On nimittäin niin, että Winnipeg saattaa pelata sarjassa hyvin ja joutua silti lähtemään kotiin kaiken jälkeen niin sanotusti luu kädessä. Asennemaailma tuntuu olleen laajalti sen kaltainen, että jos Winnipeg nyt hieman saa rivejään kuntoon, niin se marssii sarjasta itseoikeutettuna suosikkina jatkoon.

Ei.

St. Louis Blues on tällä hetkellä niin armottoman kova kokonaisuus, että vain absoluuttinen huippusuoritus riittää Winnipegille voittoon. Tätä huiman kasvutarinan Bluesia ei kaadeta sinne päin hosumisella. Jetsin pelissä oli keskiviikkona aihioita, joiden päälle rakentaa, mutta paljon parempaa pitää olla luvassa.

St. Louis Winnipeg
Kovana kotijoukkueena tunnettu Jets ei saanut aikaan riittävästi St. Louisia vastaan.Getty Images

Vaikka olen nostanut ennakkoon Bluesin suosikiksi, oli silti jokseenkin hämmentävää todeta, että vierasjoukkue vei ottelua mielensä mukaan kaikkein tärkeimmillä hetkillä. Siis ottelun alussa, missä Jets on niin usein ajanut hurmoksellaan vierasjoukkueen ulos kaukalosta. Ja sitten kolmannessa erässä, missä Blues vei peliä täysin mielensä mukaan.

Winnipeg on ollut läpi kauden vaikeuksissa kurinalaisesti ja maltilla puolustavien joukkueiden kanssa, ja juuri sellaisen kanssa se nyt painii. Blues on kasvanut syyskauden karmivien vaikeuksien kautta äärimmäisen tiiviiksi yksiköksipaitsi jäällä, myös sen ulkopuolella. Aamuharjoitusten jälkeen viesti joukkueen pukukopista tuli kuin yhdestä suusta: tämä joukkue on kaiken sonnan jälkeen kuin perhe.

Ja se perhe on valmis laittamaan jään tasolla kaiken likoon toistensa vuoksi. Siksi Bluesia vastaan on äärimmäisen hankalaa pelata. Tilaa ei ole ja keskusta on tukossa. Niinäkin iltoina, kun sen oma hyökkäyspeli ei toimi erityisen hyvin, se kamppailee voitosta, koska sitoutuminen viisikkopelaamiseen on pelkkää timanttia.

Blues jaksaa puolustaa keskustaa ja odottaa tilaisuuksiaan, ja voi veljet, niitä oli Jetsin ylihyökkäämisen kautta kolmannessa erässä tarjolla.

Kaiken päälle Winnipegillä ei ole edes maalivahtietua sarjaan, ei vaikka Connor Hellebuyck erinomaisessa iskussa onkin.

Väitän nimittäin, että täysin valot sammuksiin keskiviikkona pelannut Jordan Binnington on vieläkin kuumempi. Binnington, joka on Bluesin käsittämättömän nousun pääarkkitehti, nostettiin NHL:ään vasta tammikuun alussa.

Binningtonin tarina hakee kauden 2018–19 osalta vertaistaan. Ja tätä kasvutarinaa vastaan Winnipeg nyt kamppailee.

Parasta on siis parempi lyödä pöytään ja nopeasti.

Lue myös:

Patrik Laine vastasi huutoon ja teki maalin NHL:n kuuminta maalivahtia vastaan – tolppalaukaus vei voiton: ”Näyttää olevan kauden teema"

Miro Heiskasen NHL:n pudotuspelit alkoivat suorastaan herkullisesti – Dallasin ensikertalainen maalasi heti

Patrik Lainetta ei runkosarja enää paina – Näin suomalainen tykittää Winnipegin ainokaisen pudotuspelien avauskierroksella

Miro Heiskanen sivusi NHL-historiaa pudotuspelidebyytissään – katso kylmänviileä ele pukuhuoneessa

NHL-tähdet paljastavat mielipiteensä vaaleista ja puhuvat avoimesti MM-kisojen "rintamakarkuruudesta" – tapaat myös papin, josta Patrik Laine teki miljonäärin

Patrik Laine pääsee vihdoin nollaamaan vaikean runkosarjan: "Tein kuitenkin kolmekymmentä maalia, ei sitäkään joka jätkä tee"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat