Suora

  • Freestylen MC: Thaiwoo, parikumpareet
  • MM-kultajahdissa vastoin kaikkea todennäköisyyttä - raju tahto ja unelma revanssista tähtipakki My Kippilän hurjan paluun takana
  • Urheilustudio 15.12.
  • Alppihiihdon MC: Val d'Isère, miesten pujottelun 1. lasku
  • Val d'Isere, miesten pujottelun 1. lasku

Nordic Entertainment Group hankki hiihtolajien tv-oikeudet kaudesta 2021 alkaen

Yle Urheilun päällikön Panu Pokkisen mukaan on ennenaikaista arvioida, mitä kahden ja puolen vuoden päästä käytännössä tapahtuu.

hiihto
Krista Pärmäkoski, Jessica Diggins
Krista Pärmäkosken (oik.) kamppailuja hiihtoladuilla voi seurata Ylen kanavilla seuraavilla kahdella kaudellakin.AOP/imago sport

Nordic Entertainment Group (NENT Group) on hankkinut useiden hiihtolajien mediaoikeudet Pohjoismaihin kausille 2021–2026. NENT Group kertoo tiedotteessaan hankkineensa Infront Sports & Medialta yksinoikeudet.

Pakettiin kuuluvat maastohiihdon, alppihiihdon, mäkihypyn, yhdistetyn, lumilautailun ja freestylehiihdon maailmancupin kisat lukuun ottamatta Sveitsin ja Itävallan kilpailuja.

Sopimukseen kuuluvat myös hiihdon maailmanmestaruuskilpailut vuosina 2023 ja 2025. Ampumahiihdon esitysoikeudet eivät kuulu kauppaan.

Suomessa NENT Groupiin kuuluvat esimerkiksi Viasatin maksutelevisiotoiminnot sekä suoratoistopalvelut Viaplay ja Viafree.

Talvilajien maailmancupit palasivat Ylen kanaville syksyllä 2018.

– Ensimmäisenä on hyvä muistaa, että meillä on yhä kaksi vuotta jäljellä nykyistä sopimustamme. Se mahdollistaa meille pitkäksi ajaksi erittäin hyvän tarinan talvilajeista tv:ssä, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen avaa tilannetta.

Pokkinen toivoo, että jokainen suomalainen pystyy nauttimaan vapaasti ja mahdollisimman laajasti talviurheilusta.

– Toivomme, että tämä sopimus ei muuta sitä tilannetta missään nimessä, Pokkinen sanoo.

Pokkisen mukaan tässä vaiheessa on vaikeaa arvioida, mitä tapahtuu kahden ja puolen vuoden päästä. Hän muistuttaa, että mediaoikeudet myyty koko Pohjoismaiden markkinan osalta NENT Groupille. Myös Ruotsissa ja Norjassa talvilajeja on aiemmin näyttäneet yleisradioyhtiöt SVT ja NRK.

– Emme tiedä, millä tavalla NENT Group haluaa toteuttaa Suomen kohdalla tätä sopimusta. Pitävätkö he oikeudet itsellään vai haluavatko he välittää vain osan kilpailuista. Sen takia ennenaikainen liian suuri huolestuminen on turhaa, Pokkinen toteaa.

Lisää aiheesta:

Talviurheilu innosti suomalaisia: Ylen Urheilustudio oli menestys

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat