1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. painonnosto

Meri Ilmarinen jäi seitsemänneksi EM-painonnostossa – "Puuttui se viimeinen terävyys"

Suomen Meri Ilmarinen tempaisi EM-kisoissa Batumissa Georgiassa 94 kiloa ja työnsi 120, yhteistuloksen ollessa 214.

Kuva: Jari Kärkkäinen / YLE

Vuosi sitten pronssia EM-painonnostossa juhlinut Meri Ilmarinen ei tämän vuoden EM-lavalla saanut aivan parastaan irti, ja tuloksena Georgian Batumista oli seitsemäs sija naisten 76 kilon sarjassa. Lohja Liftingin nostaja tempaisi 94 kiloa ja työnsi 120, yhteistuloksen ollessa 214.

– Ei mennyt ihan niin hyvin kuin olisin toivonut. Tempaukset tuntuivat kevyiltä ja paremmilta kuin pitkään aikaan. Lämmittely meni hyvin, mutta lavalla paketti ei pysynyt täysin kasassa. Talven aikana on tullut normaalia vähemmän nostoja, ja se näkyi lavalla. Puuttui se viimeinen terävyys, Ilmarinen kertoi tiedotteessa.

Turun Atleettiklubin Eero Retulainen ylsi SE-painoihin 96 kilon sarjan B-ryhmässä. Tempauksen uusi SE-tulos on 150 kiloa, ja työnnössä Retulainen sivusi SE:tä tuloksellaan 188 kiloa. Yhteistuloksen Suomen ennätykseksi tuli näin 338 kiloa.

Lahden Atomin Jesse Nykänen tempaisi 89-kiloisten B-ryhmässä 139 kiloa, mutta työnnössä hän jäi ilman tulosta.

Lue myös:

EM-mitalisti Meri Ilmarisen ura alkoi pituushyppykuopalta, mutta painonnosto vei voiton – Treenikaapin ovessa komeileva piirinmestaruusmitali muistuttaa päivittäin olympiaunelmasta