Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jopa NHL-tähdet kalpenevat ketjukavereiden mukaan Michelle Karvisen rinnalla – Tshekki-pelin sankari piti itse katseen tiukasti palkinnossa: "Vielä ei ole aika juhlia"

Huippuhyökkääjä Michelle Karvinen teki yhden ja syötti kaksi maalia, kun Naisleijonat nappasi 3–1-puolivälierävoiton.

Jääkiekon naisten MM 2019
Michelle Karvinen
Tshekki-pelistä tuli Michelle Karvinen -show.Tomi Hänninen

Tiistainen Kanada-ottelu näytti Suomen kannalta karmaisevalta. Peli ei todellakaan kulkenut, minkä lisäksi pelaajia putosi riveistä hurjaa vauhtia kesken pelin. Yksi heistä oli ykkösketjun taituri Michelle Karvinen.

Karvinen sai osuman käteensä ja vaihtoi siviilit päälle jo kolmannessa erässä. Hyökkääjä itse ei kuitenkaan tilannetta säikähtänyt. Viesti ottelun jälkeen päävalmentaja Pasi Mustoselle oli selvä.

– Don't worry Pasi, I'll be ready.

Suomeksi: Älä murehdi Pasi, olen kyllä valmis.

Ja sitä Karvinen toden totta torstai-iltana Espoossa oli.

Jo ensimmäisestä erästä alkaen Karvinen kieputti vastustajia nippuun ja tarjoili ketjukavereilleen Riikka Salliselle ja Susanna Tapanille tontteja maalille.

Vielä ensimmäisen 20-minuuttisen aikana ei paukkunut, mutta toisessa erässä alkoi tapahtua.

Ensin Karvinen itse nousi ylivoimalla b-pisteiden väliin ja tasoitti ottelun. Samassa erässä hän imi tshekkipelaajat hyökkäysalueella itseensä ja antoi helponnäköisen syötön takatolpalle Tapanille, joka puttasi kiekon tyhjään verkkoon.

Lopullinen sinetti tuli sekin ylivoimalla, kun Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski tykitti kolmannen maalin viivasta, kenenkäs muun kuin Karvisen syötöstä.

Karvinen oli syystä todella kehuttu ottelun jälkeen.

– Hän on sellainen virtuoosi, ettei vastaavia taida löytyä miehistäkään. Ainakaan montaa, ketjukaveri Sallinen kehaisi.

– On huikeaa pelata hänen kanssaan. Ensin pelasimme kauden yhdessä Luulajassa ja nyt saamme nauttia täällä pelaamisesta. Hän on aivan huikea tyyppi ja johtaja tuolla jäällä, Hiirikoski jatkoi.

Juhlat odottavat viikonloppuun

Karvinen itse oli tyynen rauhallinen huippuottelunsa jälkeen. Hymynvire käväisi kasvoilla, mutta päättäväisyys paistoi silmistä kauas.

– Tärkeintä on, että voitimme joukkueena. Juuri nyt tuntuu todella hyvältä. Olen tyytyväinen, mutta meidän pitää voittaa välierä.

Huippuiltaansa Karvinen perusteli sillä, että ketjukaverit ovat jo pitkältä ajalta tuttuja. Hän tuntee heidän liikkeensä jäällä ja tietää, minne syöttää.

Tuota taitoa tarvitaan taas lauantaina, ja koko Suomen joukkueelta vaaditaan huippuiltaa. Välierissä vastaan asettuu nimittäin Kanada, jolle Suomi hävisi alkulohkon viimeisessä pelissä 1–6.

– Kanadaa vastaan pitää olla fyysinen ja tehdä paljon töitä. Meidän täytyy haluta olla parempi joukkue. Me emme voi antaa heidän viedä peliä. Töitä pitää tehdä koko 60 minuuttia, Karvinen paalutti.

Edessä on revanssi. Mahdollisuus tehdä jotain suurta. Pohjois-Amerikan joukkueet eivät ole vielä koskaan kaatuneet naisten arvokisojen pudotuspeleissä.

Jos Karvisesta oli jotain luettavissa, niin se, että tänä vuonna voitto ei jää halusta tai keskittymisestä kiinni. Tshekki-ottelu pyyhitään nopeasti pois mielestä.

– Vielä ei ole aika juhlia, koska voitettavaa on yhä.

Suomi pelaa välieränsä lauantaina kello 16 Kanadaa vastaan. Ottelu näytetään suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa. Lähetys alkaa kello 15.40.

Lue myös:

Päävalmentaja Mustonen ylisti välieriin rynnineitä Naisleijonia ja ennakoi Kanada-ottelua: "Lauantaina tulee sellainen naisleijona, että saa tippua vaikka hampaat suusta"

Ennakkosuosikit pitivät pintansa puolivälierissä, vaikka pikkumaat kiusasivat isompiaan parhaansa mukaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat