Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik

Jälleen ikävä rasismitapaus: Mohamed Salahia herjaava video leviää sosiaalisessa mediassa, Chelsean kannattajien törkeä käytös pöyristyttää

Kolmen Chelsean kannattajan pääsy Eurooppa-liigan otteluun estettiin rasististen laulujen takia.

jalkapallo
Mohamed Salah
Getty Images

Kolmen Chelsean kannattajan pääsy jalkapallon Eurooppa-liigan otteluun Prahassa estettiin torstaina, kun Liverpoolin egyptiläishyökkääjä Mohamed Salahia rasistisesti halventanut lauluvideo levisi sosiaalisessa mediassa.

Chelsea kohtasi puolivälieräottelussa Slavia Prahan. Videolla näkyy kuusi henkilöä, joista puolet eivät saapuneet otteluun eikä heitä ole vielä tunnistettu.

Sekä Chelsea (siirryt toiseen palveluun) että Liverpool (siirryt toiseen palveluun) julkaisivat omat tiedotteensa asian tiimoilta myöhään torstaina. Molemmat seurat tuomitsivat jyrkästi tapahtuneen ja ovat aloittaneet yhteistyön syyllisten tunnistamiseksi ja rankaisemiseksi.

– Tällaiselle käytökselle ei ole paikkaa jalkapallossa eikä koko yhteiskunnassa. Tällaisella rikoksella on paljon enemmän uhreja kuin yksilö, kelle se on osoitettu, Liverpoolin tiedotteessa kirjoitetaan.

Chelsea toteaa puolestaan kesken ottelun julkaisemassaan lyhyessä tiedotteessa, että ryhtyy voimakkaisiin toimiin asiattomasti käyttäytyneitä kannattajia kohtaan.

Kansainvälisessä jalkapallossa on ollut viime kuukausina useita rasismitapauksia. Chelsean kannattajat olivat asialla viimeksi joulukuussa, kun Manchester Cityn Raheem Sterlingiä solvattiin rasistisesti kesken Valioliiga-ottelun.

Muslimina tunnettua Salahia herjattiin edellisen kerran uskontonsa takia helmikuussa (siirryt toiseen palveluun) vierasottelussa West Hamia vastaan.

Liverpool ja Chelsea kohtaavat toisensa sunnuntaina Englannin Valioliigassa.

Lue myös:

Arsenal kaatoi Napolin kotikentällään – Alonson viime hetken osuma pelasti Chelsean

Tottenham tiedotti tähtihyökkääjänsä tilasta – Kanen kausi voi olla ohi

Tuomarin solvaaminen toi Atletico Madridin Diego Costalle pitkän pelikiellon

Lähteet: BBC

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat