Suora

  • Elävä arkisto esittää

Petra Olli paini tiukassa ottelussa EM-pronssille

Petra Olli otti Bukarestissa EM-pronssia ottelusta ruotsalaista Henna Johanssonia vastaan.

paini
Painin EM: kreikkalais-roomalainen paini ja naisten paini
Painin EM: kreikkalais-roomalainen paini ja naisten paini

Petra Olli painii tänään 65 kilon sarjassa EM-pronssista ruotsalaista Henna Johanssonia vastaan Bukarestissa.

– Kiinnostuksen taso pronssiottelua kohtaan ei ole ylimmillään, Olli sanoi torstaina karvaan välierätappion jälkeen.

Azerbaidzhanilainen Elis Manolova oli välierässä parempi pistein 5–1. Nukutun yön jälkeen pettymys on edelleen kova, mutta Olli pyörtää hieman sanojaan.

– Tietysti siinä häviön jälkeen tulee tunnekuohu ja alkaa ruoskimaan itseään. Tuli sanottua ehkä vähän hätäisesti, pronssiottelu kuitenkin jäljellä. Sinne lähdetään taistelemaan, ei tätä leikiksi sentään lyödä.

Olli joutui hikoilemaan heti aamusta oikein kunnolla, sillä vaaka näytti herätyksen jälkeen lukemia 65,5.

– Ei auttanut kuin kaivaa hikipuku kassista ja pistää päälle. Kävimme vähän tuossa jumppailemassa ja paino olikin puntarilla 64,5, kilo lähti aika pikaisesti. Soijaa pukkaa näin jälkeenpäin, Olli kertoo ja haikailee suihkuun.

Viime vuonna EM- ja MM-kultaa voittanut Olli myöntää, että pronssiotteluun latautumiseksi on tehtävä kova työ oman pään sisällä. Tavoitteena ollutta kultamitalia ei ole enää tarjolla.

– Jostain tuolta on kaivettava se pohjalainen jääräpää, ei anneta ollenkaan periksi. Ei tänne luovuttamaan ole tultu, se pitää nyt vaan löytää jostain tuolta syvältä, Olli toteaa.

Olli ei ole kohdannut ruotsalaisvastus Johanssonia koskaan kisoissa, mutta harjoitteluleireiltä hän on hyvinkin tuttu vastustaja.

– Hän voitti keväällä Bulgarian turnauksen, jossa olin itse kolmas. Erittäin kova vastus, hän on minua välillä höykkyyttänytkin tuolla leireillä. Kaikkensa saa antaa, Olli arvioi.

Lähetys Bukarestin EM-painien iltatilaisuudesta alkaa Areenassa kello 17 ja TV2:ssa 19.30.

Lue myös:

Ei riittänyt! Petra Olli hävisi välierän EM-paineissa ja ottelee perjantaina pronssiottelussa – "Aurinko nousee huomennakin"

Petra Olli marssi tyylikkäästi mitaliotteluihin – välierävastustaja on Ollille tuttu viime vuoden voitetusta EM-finaalista

Hallitseva mestari Petra Olli lähtee EM-kisoihin ilman teippiä ja terveenä – tuleva syksyn painonpudotus herättää kysymysmerkkejä: "Ruoka meinaa välillä olla liian hyvää"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat