1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. taitoluistelu

Suomalaisjoukkueilla vahva ote MM-mitaleista ja jopa mestaruudesta muodostelmaluistelun MM-kotikisoissa

Marigold IceUnity on lyhytohjelman jälkeen toisena ja Helsinki Rockettes viidentenä.

Helsinki Rockettesin lyhytohjelmapisteet riittivät viidenteen sijaan. Kuva: Tomi Hänninen

Muodostelmaluistelun maailmanmestaruuskilpailut alkoivat tänään Helsingissä vahvoilla suomalaissuorituksilla. Suomalaisjoukkueet Marigold IceUnity ja Helsinki Rockettes ovat lyhytohjelman jälkeen sijoilla kaksi ja viisi.

Marigold IceUnity onnistui tiukassa paikassa erinomaisesti. Hallitseva maailmanmestari esitti olympialaisteemaisen lyhytohjelmansa persoonallisen koreografian tyylikkäällä varmuudella.

Helsingin Luistelijoiden joukkueen kauden paras lyhytohjelman pistetulos parani yli kahdella pisteellä lukemiin 85,90 ja toiseksi ennen lauantain vapaaohjelmakilpailua.

Kilpailua johtaa lyhytohjelman jälkeen reilun pisteen erolla Venäjän Team Paradise. Viime vuosina tasoaan nostanut ja maailmanmestaruuteen vuosina 2016 ja 2017 yltänyt pietarilaisjoukkue onnistui lyhytohjelmassaan virheettömästi. Sulavuus ja millintarkka joukkuetyöskentely antoivat Team Paradiselle huimat yhteispisteet 87,12.

Helsinki Rockettes esitti hurmioituneen kotiyleisön edessä varmaa ja vauhdikasta luistelua Hymni rakkaudelle -kappaleen tahtiin.

Suomen mestaruuden maaliskuussa voittanut joukkue onnistui liu’uissa, läpimenoissa ja yhdenaikaisuudessa mainiosti ja otti lyhytohjelmastaan pisteet 82,12, jotka riittivät viidenteen sijaan.

Rockettesin pisteitä rokotti yksi kaatuminen. Helsinkiläisjoukkueen kauden paras pistepotti lyhytohjelmasta on 84,74.

Kanadan Nexxice ja Venäjän kakkosjoukkue Tatarstan kiilasivat Rockettesin edelle sijoille kolme ja neljä. Kuudenneksi lyhytohjelmassa luistellut kanadalainen Team Nova Senior vaanii vain 0,12 pisteen päässä Rockettesista.

Kilpailut jatkuvat lauantaina vapaaohjelmalla.

Lyhytohjelman tulokset:

  1. Team Paradise RUS 87,12
  2. Marigold IceUnity FIN 85,90
  3. Nexxice CAN 84,63
  4. Tatarstan RUS 82,83
  5. Helsinki Rockettes FIN 82,12
  6. Team Nova Senior CAN 82,00

Lähetysajat Ylen kanavilla:

Lauantai 13.4.

Vapaaohjelma: Areena kello 13.40, TV2 kello 18.30

Lue myös:

Kovimmat muodostelmaluistelufanit soittavat lehmänkelloa ja seuraavat joukkuettaan maailman ääriin - "Elämme planeetalla nimeltä 'Synchro'"

Suomi taistelee kullasta muodostelmaluistelun MM-kisoissa kahden kokeneen joukkueen voimin – "Kotikisat ovat urheilijan unelma"