Suora

  • Monza, EK 4 - live

Mattsson rytisti niukasti kolmansiin olympialaisiinsa – "Lähelle se jäi!"

Matti Mattsson alitti 200 metrin rintauinnin olympiarajan Tukholmassa. Tuttu kilpakumppani Erik Persson tulee vastaan vielä kotialtaassa toukokuussa.

uinti
Matti Mattsson ponnistaa altaaseen.
Vesa Moilanen / Lehtikuva

Matti Mattsson oli erittäin tyytyväinen alitettuaan Tokion olympiakisojen A-rajan rintauinnin 200 metrillä Tukholmassa. Porilainen kiri viiden sadasosan turvin mukaan kolmansiin olympialaisiinsa.

– Lähelle se jäi! Mutta onneksi tällä kertaa näin päin, olisi se harmittanut, jos viisi sadasosaa olisi ollut toiseen suuntaan, Mattsson myhäili Yle Urheilulle.

– Uinti oli erittäin hyvää. Ensimmäinen 100 metriä alkaa olla riittävän kova, eikä jää paljoa siitä, mitä pystyi aikanaan uimaan. Viimeinen 15 metriä rupesi painamaan vähän turhan paljon, mutta onneksi se raja nyt rikkoutui.

Mattsson aloitti väkevästi ja oli kisan kärjessä 100 metrin kohdalla. Ennen viimeistä 50 metriä hän tuli toisena, mutta loppupuristus riitti vasta neljänneksi.

Porilaisen mukaan rohkea alku kuului kilpailusuunnitelmaan.

– Näihin kisoihin ei ole herkistelty mitenkään, joten viimeinen 15 metrin loppusilaus vielä valmis. Aloitus oli sekunnin kovempi kuin Helsingissä, Mattsson kertasi.

– Täytyy aloittaa rohkeasti, että on kisassa mukana ja mielellään kärjessä. Siten pääsee hyviin asetelmiin.

Mattsson paransi alkuvauhtiaan kuun alussa käydyistä Helsingin uinneista sekunnilla. Kova kilpakumppani Erik Persson oli Tukholmassa jälleen edellä, mutta kaksikko kohtaa vielä toukokuun lopussa Porissa käytävässä kansainvälisessä kilpailussa.

Mattsson jatkaa Tukholmassa vielä 100 metrin rintauinnilla ja alkaa sitten keskittyä kotialtaan kisoihin.

Harjoittelussa painotetaan vahvasti kisavauhtisia vetoja.

– Niitä jumpataan ja keskitytään pelkästään kisavauhdin kehittämiseen, sen ylläpitämiseen. Kaikki ylimääräinen kelaaminen on pyritty jättämään. Totta kai välillä tulee uitua vähän pitempää, mutta pääsääntöisesti on keskitytty kisavauhtisiin, Mattsson kertoo.

Tokion A-rajan alitus tarkoittaa, että porilainen on kolmatta kertaa mukana olympia-altaassa.

– Aika harvassa ovat ne suomalaiset, jotka ylipäätään ovat olleet niin monissa kisoissa. Pitää olla tyytyväinen omaan tekemiseen ja omaan suoritukseen.

Lue myös:

Matti Mattsson alitti Tokion olympiarajan viidellä sadasosalla

Mattsson kulkee oikeaan suuntaan: "Ihan älyttömän hyvät kilpailut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat