Suora

  • Elävä arkisto esittää

Mäkihypyn maailmancup palaamassa Yhdysvaltoihin – viimeksi rapakon takana hypättiin vuonna 2001

Yhdysvalloissa hypätään ensi kaudella Kansainvälisen hiihtoliitto FIS:n alustavan kalenterin mukaan kaksi kisaa.

mäkihyppy
Yleiskuva mäkihypystä
Tomi Hänninen

Mäkihypyn maailmancupia nähdään ensi kaudella pitkästä aikaa myös rapakon takana, sillä Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n mäkikomitean alustavassa cup-kalenterissa on mukana kaksi kisaa Yhdysvaltain Iron Mountainissa. Edellisen kerran maailmancupia hypättiin Yhdysvalloissa tammikuussa 2001 Park Cityssä.

Iron Mountainin helmikuiset cup-kisat vaativat vielä lopullisen vahvistuksen, jonka FIS tekee toukokuun lopulla. Silloin varmistuvat myös Salpausselän kisojen hyppypäivät, jotka alustavassa kalenterissa ovat 29. helmikuuta ja 1. maaliskuuta. Miesten cup-kausi avataan Puolan Wislassa 23.–24. marraskuuta, ja jatkuu Rukalla 30. marraskuuta ja 1. joulukuuta. Kausi päättyy Planican MM-lentomäkeen 20.–22. maaliskuuta.

Naisten cup-kausi on alkamassa 7.–8. joulukuuta. Nuo kisat hypätään Norjassa, mutta paikkakunta on vielä varmistumatta.

Lue myös:

Julia Kykkänen ja valmentajaisä Kimmo kertovat avoimesti, millaista mäkihyppyunelman tavoittelu olemattomalla rahoituksella on: "Kun budjetti on nolla, niin silloin urheilijat tekevät sen, minkä parhaaksi katsovat"

Ex-päävalmentaja vaatii suomalaisen mäkihypyn heräämistä nykyaikaan – muistutti paljonpuhuvista tietokonevarkauksista: ”Ei ollut vain vahinko”

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat