Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Jäätä suutelemaan rynnännyt päävalmentaja haltioissaan Naisleijonien historiallisesta voitosta: ylisti pelaajiensa yhteistyötä – "Eiköhän pistetä kunnon sota pystyyn huomenna"

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen ylisti pelaajiaan vuolaasti MM-finaalipaikan ratkettua. Katso Mustosen villit tuuletukset jutun kuvaa klikkaamalla!

Jääkiekon naisten MM 2019
Päävalmentaja Pasi Mustonen tuuletti villisti Naisleijonien finaalipaikkaa
Päävalmentaja Pasi Mustonen tuuletti villisti Naisleijonien finaalipaikkaa

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen rynnisti päätössummerin soitua kaukaloon ja suuteli Espoon areenan jäätä onnensa kukkuloilla.

Historiallisen MM-finaalipaikan ratkaissut 4–2-voitto Kanadasta sai Mustosen tunteet valloilleen.

– Tämä on historiaa. Meillä on viiden vuoden matka, nämä ovat niin makeita naisia, että he ovat ansainneet tämän, Mustonen tunnelmoi tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Vuodesta 2014 lähtien maajoukkuetta valmentanut Mustonen, 58, ylisti pelaajiaan vuolaasti. Pelaajat tekivät päävalmentajan mukaan kentällä sen, mistä joukkueessa on unelmoitu.

– Tämä joukkue on rakentunut upeista naisista, jotka ovat ruvenneet monta vuotta sitten harjoittelemaan ammattimaisesti. He oikeasti ottavat toisensa huomioon ihmisinä, tämän ryhmän voima tulee oikeasti ihmisistä, Mustonen sanoi.

– Kaverilla on paljon parempi pelaajamateriaali, mutta meillä on hyvät ihmiset, jotka haluavat kimpassa tehdä tavoitteen eteen päivästä toiseen hommia.

Suomi on jo nyt saavuttanut jotain ennennäkemätöntä, mutta nälkää sunnuntain finaaliin riittää. Vastaan asettuu joko Yhdysvallat tai Venäjä.

– Pitää pikkuisen nautiskella ja katsellaan sitten uudet juonet huomenna. Olettaisin, että huomenna kannattaisi kaikkien suomalaisten tulla halliin. Eiköhän me tästä pistetä kunnon sota pystyyn huomenna, Mustonen päätti.

Suora lähetys naisten jääkiekon MM-loppuottelusta TV2:ssa ja Areenassa sunnuntaina kello 19.40. Ottelua voi seurata myös Yle Puheessa kello 20 alkaen.

Lue myös:

Kommentti: Naisleijonien ihmeteko Kanadaa vastaan vaati nuorten vallankumousta

Uskomaton voitto ja historiankirjat uusiksi: Suomi kaatoi Kanadan ja rynnisti ensimmäistä kertaa MM-finaaliin! – "Kyllä meinasi tulla tippa linssiin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat