Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Elävä arkisto esittää

Aamusaunalla painoa pudottanut Kuosmanen hakee virtaa EM-pronssiotteluun Ceausescun palatsista: “Pitää ajatella ammattimaisesti, että on mahdollisuus mitaliin”

Painin EM-finaalista putoaminen oli pettymys Elias Kuosmaselle, mutta pronssimitali kiinnostaa. Kuosmasen lisäksi myös Vili Ropponen painii illalla pronssista.

paini
Elias Kuosmanen
Elias Kuosmanen hakee illalla toista peräkkäistä EM-mitalia.Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Elias Kuosmanen ja Vili Ropponen taistelevat illalla painin EM-kisoissa Bukarestissa pronssimitaleista. Eilinen välierätappio Bulgarian Kiril Milovia vastaan oli iso pettymys 97-kiloisten kultamitali mielessään Romaniaan matkustaneelle Kuosmaselle, mutta menneelle ei voi enää mitään.

– Se oli kova pettymys, ja vieläkin se harmittaa. Nyt pitää vain ammattimaisesti ajatella, että on mahdollisuus mitaliin ja kaikki energia pitää suunnata siihen. Mietitään sitä pettymystä sitten joskus myöhemmin, myös viime vuonna EM-pronssille yltänyt Kuosmanen tuumi sunnuntaiaamuna.

Kuosmanen pudotti painoa lauantaina saunomalla, ja sama oli edessä sunnuntainakin ennen puntarille astumista.

– Sellaiset 700 grammaa piti saunoa aamulla pois, ja illalla ei tosiaan ole juuri saanut tankata. Se on vähän nihkeää näillä nykysäännöillä, kun pari päivää mennään aika lujaa, eikä juuri tankata. Tämä on se tilanne.

Kuosmasen vastustaja pronssiottelussa on Azerbaidzhanin Orkhan Nuriev. Iltaan on paljon aikaa, eikä tulevaa ottelua kannata miettiä koko päivää.

– Yritetään ottaa rennosti pitkälle iltapäivään. Tarkoituksena on käydä joukkueenjohtaja Mika Lehdon ja Ropposen kanssa katsomassa se Ceausescun palatsi (Romanian parlamenttipalatsi), jotta saa vähän muuta ajateltavaa. Siihen vähän kävelyä ja ulkoilua päälle, ja sitten ryhdytään hakemaan taistelutahtoa illan otteluun.

Kuosmasen ottelu on ohjelmassa illalla arviolta välillä 20.20–20.50. Vili Ropposen pronssiottelu 82-kiloisten sarjassa on aikavälillä 19.40–20.10, ja vastustajana on venäläinen Aleksander Komarov.

Sunnuntain otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Yle Areenassa kello 18 alkaen, ja TV2 näyttää koostelähetyksen myöhäisillassa kello 22.45.

Muokattu kello 16.18. Korjattu Kuosmasen ottelun arvioiduksi ajaksi 20.20-20.50.

Päivitetty kello 17.50: Lisätty tiedot pronssiotteluiden vastustajista.

Lue myös:

Tuomas Lahti jäi ilman pronssimitalia painin EM-kisoissa Bukarestissa – "Taisi olla karhu leijonaa vahvempi"

Elias Kuosmanen ja Vili Ropponen etenivät painin EM-välieriin – Tuomas Lahti taistelee illalla pronssista venäläistä maailmanmestaria vastaan

Mahtava nousu! Petra Olli nappasi EM-pronssia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat