Suora

  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut

Hamilton ja Bottas ovat dominoineet F1-sarjaa rajuimmin 27 vuoteen! Räikkösen korvaajan kohtelu kuvaa Ferraria – ”Ollaan väkisin jossain muotissa”

Ferrarin piti olla alkukaudesta ennakkosuosikki F1-sarjassa, mutta sen sijaan Mercedes on ottanut kaikista kisoista kaksoisvoitot.

Formula 1
Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Mark Thompson/Getty Images

Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ovat aloittaneet uuden F1-kauden säkenöivästi. He ovat ottaneet kaikissa kauden kolmessa ensimmäisessä kisassa kaksoisvoitot.

Vastaavaa dominointia ei ole nähty F1-sarjassa 27 vuoteen. Viimeksi samaan kykeni Williams vuonna 1992.

– Jos vertaa Williamsiin menestykseen vuonna 1992, niin silloin heidän autonsa oli aivan ylivoimainen. Löytyi aktiivijousitusta ja kaikkea tällaista. Tällä hetkellä Mercedeksen paketti on erittäin hyvä, Mildh sanoo.

– Kun auto on hyvä ja kokonaisuus on kunnossa, tallin tekeminen on johdonmukaista. Nämä asiat yhdistävät Mercedestä ja tuolloista Williamsia.

Tilanne on hyvin kiusallinen erityisesti Ferrarin kannalta. Sen piti lähteä kauden alkuun ennakkosuosikkina Barcelonan testien perusteella, mutta esimerkiksi Bahrainissa kaksoisvoitto suli Sebastian Vettelin ajovirheeseen ja Charles Leclercin autoon tulleeseen tekniseen vikaan.

Sebastian Vettel, Charles Leclerc
AOP/imago sport

Kiinassa kohua herätti Kimi Räikkösen korvaajan Leclercin kohtelu. Kisan alussa Leclerc ohitti Vettelin ja nousi kolmanneksi. Mutta Ferrari ilmoitti tallimääräyksellä reilun kymmenen kierroksen jälkeen, että Leclercin pitää päästää Vettel ohi. Monacolainen päästi Vettelin ohi, vaikka ihmetteli hiukan päätöstä.

Pian oli selvää, että Vettelinkään vauhti ei riittänyt Mercedeksiä vastaan. Lopulta Leclercin kisa pilattiin jättämällä lahjakkuus radalle. Näin Max Verstappen pääsi varikkopysähdysten aikana ohi Leclercistä neljänneksi ja oli päästä ohi myös kolmanneksi tulleesta Vettelistä.

Mildh palaakin Ferrarin toiminnan kohdalla johdonmukaisuuteen.

– Ferrarilla ei ole johdonmukaista toimintatapaa. Tallimääräyksen tekeminen kertoo siitä, että ollaan väkisin jossain sovitussa muotissa. Olkoon vaikka se, että Vetteliä pitää ajattaa edellä koko ajan. Se ei kuitenkaan sovi tällaisessa mestaruustaistelussa, Mildh painottaa.

– Ei ole oikea ratkaisu tehdä tällaisia mokia, että muutamalla sekunnilla voidaan hävitä yksi sijoitus. Ferrarilla oli sijat kolme ja neljä, mutta tullaan maaliin sijoilta kolme ja viisi. Politiikka häiritsee todella paljon tekemistä.

– Mercedeksellä ei ole sitä lainkaan. Heillä on johdonmukainen tapa toimia ja selkeät säännöt, miten toimitaan. Tällä hetkellä tämä asia on ratkaisevin, Mildh toteaa.

Leclerc Hamiltonin ladulle

Kisan aikana Leclerc kommentoi Ferrarin ratkaisuja aika ärhäkkäästi ihmetellen. Kisan jälkeen Leclerc oli kuitenkin hyvin rauhallinen ja sanoi, että tallin tekemät ratkaisut pitää tutkia ennen kuin hän kommentoi tilanteita tarkemmin.

On jo ehditty spekuloida, miten tallissa ilmapiiri tiukkenee Leclercin hyvien otteiden myötä ja sekoittaa hommaa entisestään.

Mildh kuitenkin uskoo, että Leclerc ei lähde itse sekoittamaan pakkaa.

21-vuotias superlahjakkuus on Ferrarin nuorin kuljettaja sitten vuoden 1961.

Charles Leclerc.
Charles Leclerc.Mark Thompson/Getty Images

– Leclerc on ikäisekseen erittäin kypsä ja taitava. Hän pystyy varmasti katsomaan tulevaisuuteen. Totuus on se, että Ferrarin tulevaisuus on Leclercin. Uskon, että näidenkin näyttöjen jälkeen hänellä on paikka tallissa tulevaisuudessa, Mildh sanoo.

Pieni haastaminen on myös asiantuntijan mukaan yhdellä tavalla hyvä juttu.

– Se on merkki vahvuudesta, että Leclerc haastaa isoa tallia heti. Leclerc haluaa ansaita paikkansa mahdollisimman nopeasti, Mildh toteaa.

Mildh vertaakin toista kautta F1-sarjassa ajavaa Leclerciä nuoreen Lewis Hamiltoniin.

– Hamilton tuli F1-sarjaan ja ajoi toisella kaudella mestariksi. Siihen latuun Leclerckin pitäisi päästä, Mildh toteaa.

Lue lisää:

Näin Bottas putosi kakkoseksi MM-sarjassa – F1-asiantuntija kertoo merkittävästä yksityiskohdasta: "Tässä menetettiin paljon pisteitä"

Valtteri Bottas tarjosi mielenkiintoisen selityksen tappiosta Lewis Hamiltonille – ”Tämä ei ole hauska tunne”

Bottas tyrmättiin voittotaistossa heti ensimetreillä, Hamilton siirtyi pistekärkeen – Räikköseltä hieno kisa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat