Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Riittääkö HIFK:n energinen kotipelaaminen – nouseeko Kärppien Aleksi Heponiemi hienon välieräsarjan kovimmaksi ratkaisijaksi?

SM-liigakevään tähän mennessä kiinnostavin ottelusarja alkaa olla huipennusta vaille valmis. Aleksi Heponiemellä on kaikki edellytykset nousta koko välieräsarjan suureksi nimeksi, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Saarinen.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Aleksi Heponiemi Kärpät
Aleksi Heponiemi.Markku Hyttinen / AOP

Kärppien ja HIFK:n välieräsarjassa kaukalon draama on totisesti tempaissut mukaansa: ottelujen sisällä on nähty odottamattomia käänteitä ja tunne sekä järki ovat olleet kaukalossa tasapainossa. Peli on ollut illasta toiseen energistä, ja todelliset ratkaisupelaajat, voittajapersoonat alkavat nostaa päätään muusta massasta kevään tärkeimmillä hetkillä.

Välieräsarjan ennakkoon luotu käsikirjoitus on heitetty roskakoriin jo hyvissä ajoin.

Suurin mestarisuosikki Kärpät on saanut todeta tylysti, ettei runkosarjan huima piste-ennätys tai runkosarjan dominointi paina pudotuspelikevään painekattilassa millään tavalla, vaan Kärpät joutuu kairaamaan paikan auringosta vain rankemman urakan kautta. HIFK:n jatkuva tasonnosto ja kasvutarina välierissä ovat toistaiseksi hatunnoston arvoisia.

HIFK on kotikaukalossaan vienyt Kärppiä kokonaisvaltaisella energisyydellään sekä horjuttanut mestarisuosikkia todenteolla. Helsinkiläisjoukkue on onnistunut haastamaan myös vieraskaukalossa Kärpät kunnolla ja taistellut voitosta koko ajan. HIFK:n kaipaama Raksilan ”ryöstö” on ollut joukkueella molemmissa Oulun peleissä käsien ulottuvilla.

Mutta: laadukkaissa maalipaikoissa ylärimat eivät johda koskaan historian lehdille, ja kurittomat jäähyt rikkovat aina joukkueen kokonaisuuden, kuten perjantaina jatkoerän alkuhetkillä nähtiin. HIFK ei voi luovuttaa voitonavaimia enää kurittomilla jäähyillä (Erik Thorell) missään vaiheessa ottelua, mikäli se haluaa pelata ensi viikolla Kanada-maljasta.

Kärpillä pähkinä purtavana

Kärppien kohdalla se suuri mysteeri on ollut tehoton ylivoimapeli. Ennen perjantaista, jatkoerässä syntynyttä ylivoimaosumaa Kärpät ei onnistunut ylivoimalla kertaakaan, vaikka joukkueessa riittää ylivoimapelaamisen erikoismiehiä Shaun Heskasta Jussi Jokiseen ja Nicklas Lasusta Ville Leskiseen.

Kärpillä riittää edelleen haastetta siinä, miten ylivoimapelaamisessa joukkueen laatuyksilöt pystyvät tekemään pudotuspelien painetilassa parempaa tulosta.

Kärppien jatkoeräratkaisija Aleksi Heponiemi löi perjantaina tiskiin huikeaa pelaamista ja ratkaisutaitoa pelin tärkeillä hetkillä. Jos nuorten maailmanmestareista Rasmus Kupari ei tällä hetkellä tuota hyökkäyspäässä juuri mitään, on Heponiemi toista maata.

Hyökkääjälahjakkuus on noussut esiin välieräsarjassa aina äkkiarvaamatta, HIFK:n kannalta tuhoisin seurauksin. Heponiemen liukas luistelu, juonikas kiekonhallinta yhdistettynä terävään rannelaukaukseen on Kärpille tällä hetkellä mittaamattoman tärkeä jokerikortti.

Nuorten maailmanmestarilla on kaikki edellytykset nousta koko välieräsarjan suureksi nimeksi, isoksi ratkaisijaksi.

Lue myös:

SM-liigalegendojen joukkoon noussutta Kristian Kuuselaa piiskaa eteenpäin enää Tapparan menestys: ”Pelaan niin kauan, kun pysyn nuorten poikien vauhdissa”

Kärpät vei välieräsarjan katkolle – kahdesti maalannut Aleksi Heponiemi oululaisten sankari

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat