Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kimi Räikkösen talli koki ensimmäiset isot takaiskut – "Ihmiset joutuvat tekemään ehkä liian monia tehtäviä"

Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh uskoo, että Alfa Romeo on Kiinan kisaviikonlopun vaikeuksista huolimatta menossa oikeaan suuntaan.

Formula 1
Kimi Räikkönen
AOP/imago sport

Kimi Räikkösen talli Alfa Romeo koki Kiinan viikonloppuna ensimmäiset suuret vaikeutensa. Antonio Giovinazzi ei saanut aika-ajoissa kellotettua aikaa. Räikkönen oli vasta 13:s jääden ensimmäistä kertaa 53 kisaan ulos 10 parhaan viimeisestä osiosta.

Kisassa Räikkönen taisteli yhdeksänneksi. Hänellä oli vielä mahdollisuudet nousta seitsemänneksi ohi Racing Pointin Sergio Perezin ja Renaultin Daniel Ricciardon, mutta ongelmat renkaiden lämpötilan kanssa estivät aikeet. Giovinazzi jäi jälleen ulos pisteiltä.

Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh on yhä sitä mieltä, että Alfa Romeo on menossa oikeaan suuntaan. Ongelmat liittyvät Mildhin mukaan Alfa Romeon resursseihin. Se on edelleen pikkutalli, vaikka onkin kasvattanut henkilöstön määrää aiempiin kausiin verrattuna. Tämä näkyi esimerkiksi siinä, että Giovinazzin moottori asennettiin väärin perjantain harjoituksiin.

– Ihmiset joutuvat tekemään ehkä liian monia tehtäviä. Isoissa talleissa yksi ihminen tekee yhtä tehtävää. Kaikki nämä näkyvät sitten inhimillisesti, Mildh arvioi.

– Resursseja ei ole läheskään niin paljon kuin huipputalleilla. Mutta he menevät systemaattisesti eteenpäin.

Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen on säväyttänyt Alfa Romeollaan tiukan keskikastin puristuksessa. Mark Thompson/Getty Images

Räikkönen on kerännyt kaikista kauden kolmesta kisasta pisteitä. Alfa Romeo on nyt tiukassa keskikastissa tasapisteissä Renaultin kanssa neljäntenä. Se on jo kova saavutus, sillä muutama vuosi sitten Sauberin nimellä operoinut talli oli lähes konkurssin partaalla.

Räikkönen on omissa haastatteluissaan myös kauden läpi antanut ymmärtää, että parempaankin olisi mahdollisuuksia.

– Tässä ollaan tekemässä pitkän linjan töitä Kimin kautta. Siinä kontekstissa Kimi tekee todella hyvää työtä. Hän on ajanut pisteille alkukaudesta koko ajan ja pystyy ajamaan selvästi kilpaa, Mildh sanoo.

Räikkösessä alkaa pikku hiljaa myös näkyä ne asiat, miksi hän halusi jatkaa uraansa Ferrari-vuosien jälkeen Alfa Romeolla.

– Alkaa kohta näkyä, että Kimillä ei ole mitään turhaa mietittävää tekemisessään. Kimi pystyy vielä enemmän tuomaan potentiaalia. Se alkaa näkyä kilpailuissa. Kimin kokemus näkyy myös kisoissa. Hän tietää, että varsinkin keskikastista rakennetaan pikku hiljaa kisaa, Mildh toteaa.

Kimi Räikkönen
Dan Istitene/Getty Images

Kiinan viikonloppuna kohistiin myös siitä (siirryt toiseen palveluun), Räikkönen luonnosteli viime viikolla itse omat muutoksensa jarrupolkimiinsa. Asiasta kertoi tallipomo Frederic Vasseur. Hän hehkutti, miten Räikkönen on todella sitoutunut ja ottaa huomioon jokaisen mahdollisen yksityiskohdan.

– Tällaisten yksityiskohtien muotoiluun vaikuttaminen on jokaisella huippukuljettajalla mielessä. Se ei ole poikkeuksellista, mutta tarkasti seurattavan Kimin kohdalla asia tulee enemmän esille, Mildh muistuttaa.

Räikkösen teko liittyikin ehkä enemmän siihen, että Alfa Romeon auto on paljon erilaisempi kuin aikaisempien kausien Ferrari.

– Autossa on koko ajan pieniä kehitettäviä yksityiskohtia. Kimi on kiinnostunut ja tietää, mitä haluaa, Mildh sanoo.

Lue lisää:

Näin Bottas putosi kakkoseksi MM-sarjassa – F1-asiantuntija kertoo merkittävästä yksityiskohdasta: "Tässä menetettiin paljon pisteitä"

Hamilton ja Bottas ovat dominoineet F1-sarjaa rajuimmin 27 vuoteen! Räikkösen korvaajan kohtelu kuvaa Ferraria – ”Ollaan väkisin jossain muotissa”

Valtteri Bottas tarjosi mielenkiintoisen selityksen tappiosta Lewis Hamiltonille – ”Tämä ei ole hauska tunne”

Kimi Räikkönen paljasti yhtäkkisen ongelman C Morella – koki pystyvänsä parempaan

Bottas tyrmättiin voittotaistossa heti ensimetreillä, Hamilton siirtyi pistekärkeen – Räikköseltä hieno kisa

Bottas taipui voittokamppailussa Hamiltonille , Räikköseltä loistavaa ohitustykitystä – näin Kiinan GP eteni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat