Tässä on Yle Urheilun asiantuntijoiden All Star -kentällinen – näin he perustelevat yllättävää puolustajavalintaa

Yle Urheilun asiantuntijat Mira Kuisma, Saara Niemi ja Tuomas Tarkki valitsivat oman All Star -joukkueensa. Siihen mahtui kolme suomalaispelaajaa.

Kuva: Tomi Hänninen

Yle Urheilun asiantuntijoiden All Star -valinnat:

Maalivahti
Noora Räty, Suomi

Puolustajat
Megan Keller, Yhdysvallat
Ronja Savolainen, Suomi

Hyökkääjät
Annie Pankowski, Yhdysvallat
Loren Gabel, Kanada
Michelle Karvinen, Suomi

Maalivahtivalinnassa Yle Urheilun asiantuntijat Mira Kuisma, Saara Niemi ja Tuomas Tarkki pohtivat Yhdysvaltojen Alex Rigsbyn ja Noora Rädyn välillä, mutta lauantainen välieräottelu ratkaisi tilanteen Rädyn eduksi.

Vaikka Rigsby johti maalivahtitilastoa välierien jälkeen, ei hän Saara Niemen mukaan täysin vakuuttanut otteissaan. Tuomas Tarkki nosti keskustelussa esiin myös Saksan maalivahdin Jennifer Harssin, jota ilman Saksa olisi todennäköisesti pudonnut B-sarjaan.

– Näissä kisoissa on ollut hyvät maalivahdit, ja Räty on ollut tärkeissä peleissä nainen paikallaan, Tarkki totesi.

Puolustajia valittaessa Yle Urheilun asiantuntijat jättivät kenties yllättäen Suomen Jenni Hiirikosken valitsematta, vaikka tämä oli ennen loppuottelua pistepörssissä peräti toisena.

Asiantuntijat vetosivat kuitenkin yleispelillisiin syihin, sillä heidän mielestään puolustajia valittaessa ei pidä tuijottaa pistesaldoon, vaan siihen miten puolustaja auttaa joukkuettaan pelissä.

– Sekä Ronja Savolainen että Megan Keller ovat hyvin samantyyppisiä pelaajia. He lähtevät tukemaan hyökkäyksiä, mutta myös antavat hyviä ja helppoja ensimmäisiä syöttöjä, peliä edistäviä syöttöjä, Niemi perusteli.

– Molemmat ovat monipuolisia. Siinä on kaksikko, joka voi dominoida naiskiekkoa seuraavat kymmenen vuotta, Tarkki jatkoi.

Kuva: Tomi Hänninen

Hyökkääjissä Yle Urheilun asiantuntijat halusivat katsoa jo vähän tulevaisuuten ja jättivät sellaiset huippukonkaripelaajat kuin Yhdysvaltojen Hilary Knightin ja Kanadan Brianne Jennerin valitsematta tähtikentälliseen.

– He ovat olleet mukana vuosikymmeniä, mutta ovatko he kehittyneet vai pysyneet samalla tasolla, Niemi pohti.

Annie Pankowski ja Loren Gable ovat nousseet ja murtautuneet omiin maajoukkeisiinsa, ja se on tosi kova tehtävä. Näissä kisoissa he osoittivat pelaavansa tosi kypsää peliä

Sekä Pankowski että Gable onnistuivat etenkin kärkipeleissä. Tarkin mukaan Pankowski pystyi jokaisessa pelissä luomaan itselleen maalipaikkoja. Sen lisäksi, että 24-vuotiaalla hyökkääjällä on hyvä laukaus, hän käytti tätä MM-kisoissa myös hanakasti.

– Hän on sellainen pelaaja, jota on jännittävä katsella. Aina tapahtuu, kun hän on kentällä. Hän tekee myös ketjukavereistaan parempia, Tarkki kehaisi.

Michelle Karvinen taas osoitti arvonsa Suomen joukkueelle turnauksen edetessä. Hän teki tärkeän tasoittavan 1–1-maalin puolivälierässä Tšekkiä vastaan, mutta oli tärkeässä roolissa ilman tehojakin ja etenkin silloin, kun on pelissä oli tiukka paikka.

– Michelle Karvinen oli Suomen paras hyökkääjä. Hän paransi peli peliltä ja teki tärkeitä maaleja joukkueelle, Kuisma perusteli.

Lue myös: