Rutiinisuoritus riitti Kanadalle MM-pronssiin – Venäjällä surullinen saldo pohjoisamerikkalaisia vastaan

Kanada leikitteli pronssille Espoossa naisten jääkiekon MM-kisoissa.

Jääkiekon naisten MM 2019
Jaime Bourbonnais
Jaime Bourbonnais teki maalin avauserässä.Tomi Hänninen

Kanada voitti pronssia naisten jääkiekon MM-kisoissa Espoossa. Voitto Venäjästä pronssiottelussa tuli rutiinisuorituksella lukemin 7–0.

Venäjä oli ottelussa ongelmissa erityisesti toisessa erässä, kun Kanada johti jo 3–0. Venäjä otti erässä useita kaksiminuuttisia, mutta pelissä puolitehoilla pelaamaan pystynyt Kanada ei onnistunut rankaisemaan ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Venäjän jäähyily jatkui. Päätöserässä ottelu repesi täysin, kun Kanada tykitti Venäjän verkkoon peräti neljä maalia.

Kanadan maalit tekivät Natalie Spooner, Jaime Bourbonnais, Rebecca Johnston, Jamie Rattray, Loren Gabel (2) ja Erin Ambrose.

Venäjän turnauksen viimeiset kaksi ottelua eivät kirvoita suuria hurraa-huutoja. Luvut pohjoisamerikkalaisia joukkueita vastaan olivat nimittäin tylyt. Venäjän maaliero välierässä ja finaalissa oli 0–15.

Alkusarjassa Yhdysvallat pyöritteli Venäjää 10–0 ja Kanadakin 5–1.

Vaikka Kanada nappasi turnauksesta pronssia, on tulos joukkueelle eittämättä pettymys. Kanada jäi Espoossa ensimmäistä kertaa koskaan ulos MM-finaalista, kun Suomi kukisti vaahteranlehtipaidat välierässä lauantaina.

Kanada oli naiskiekon ykkösmaa pitkään 1990-luvun alusta alkaen, kun MM-kisoja alettiin pelata. Viime vuosina Kanada on kuitenkin jäänyt Yhdysvaltain varjoon naiskiekossa. Kanadan edellinen maailmanmestaruus on vuodelta 2012. Olympialaisissa Kanada otti kultaa vuonna 2014, mutta Koreassa joukkueen oli tyytyminen hopeaan.

Lue myös:

Kanadan päävalmentaja tuohtui tuomarilinjasta – "Se mitä siinä tapahtui, oli häpeäksi naisten kiekolle" Naisleijonien Sanni Hakala on kunnossa ja pelaa MM-finaalissa – välierän seuraaminen katsomosta oli piinaavaa: "Vasta loppusekunnit uskalsin tulla katsomaan"

"Tänä iltana toteutamme unelmamme ja voitamme maailmanmestaruuden" – Naisleijonien nuori sukupolvi odottaa MM-finaalia vesi kielellä Kommentti: Espoon ihmeen on herätettävä Suomen yritysmaailma – pienillä alkusijoituksilla Naisleijonista voidaan rakentaa jääkiekon uusi mahti

Kommentti: Naisleijonien ihmeteko Kanadaa vastaan vaati nuorten vallankumousta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat